kesport.hu

Értékes eredmények az U18-as atlétika Eb második napján

atletika.hu

Az U18-as kontinensviadal második napjának délutánján hét atlétánk szerepelt döntőben és értékes helyezésekkel, tapasztalatokkal fejezték be versenyeiket. A kecskemétiek közül ezen a napon Szűcs Szabina és Fekete István mutatkozott be a saját számuk döntőjében, ahol mindketten a 8. helyeket szerezték meg.

Éles küzdelemben elért rangos második helyezést szerzett 100 méteren Takács Boglárka és Illovszky Dominik. A női döntőben – ritkán látható hármas holtverseny után – az ARAK Up. Akadémia vágtázójának ezüstérme korcsoportos csúcsot is jelentett/ 11,75 mp. Varga Tamás tanítványa Nguyen Anasztázia 2010-ben elért idejét javította meg egy századdal.

Illovszky Dominik 10,70 -es eredménnyel ért célba. A Bp.Honvéd atlétája, Karlik Pál versenyzője/ nevelő edzője Könye Irma, végig igen szoros és nagy küzdelmet hozó 100 méter után vehette át a kiérdemelt fényes medált..

Az elismerésre méltó ötödik helyen fejezte be a távolugrást Endrész Klaudia/613 cm +2,8w. Nyolcadik helyen zárta a döntően jó eredményekkel felépített hétpróbáját Szűcs Szabina/ 5299 pb és szintén ezen a helyen végzett a súlylökés EB döntőseként Fekete István/17,58 m-5 kg.

Tizedik legjobb volt versenyszáma mezőnyének döntőjében a diszkoszvető Peringer Márk/50,17 m -1,5 kg és hármasugró Fejes Karsa/ 14,13 m. Egyéni csúccsal jutott elődöntőjéből a fináléba a négyszázas Molnár Janka/54,20 mp és szintén hellyel lépett a 200 méter elődöntőjébe Farkas Bence/21,69 mp.

Szűcs Szabina, hétpróba: „A csalódásokból és az örömteli pillanatokból is bőven jutott nekem ezen az Európa-bajnokságon. A hétből öt szám azért elég jól sikerült. A dobószámokat nagyon elrontottam és a 800 méteres síkfutás sem sikerült úgy, ahogy vártam, pedig szeretek esőben versenyezni. A 200 méteren és a távolugrásban elért eredményeimre viszont nagyon büszke vagyok.”

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés