kesport.hu

Mercedes-KLA U16: Támadásban kell még fejlődniük – évértékelő

Utolsó nyári értékelőnket az U16-os csapat edzőjével, a búcsúzó Nagy Lajossal készítettük, aki a középmezőnyben végzett csapatával.

Miként értékelnéd a tavaszt?

A tavaszra az előírt képzési program szerint készültünk.  Csapatrész edzés, egyéni képzés, erőnléti edzés és csapatedzés. Teljesen vegyes képet mutattunk, hullámzó volt a szereplésünk.

Az egész szezont nézve elégedett vagy?

Az őszi szezonban több győzelmet és pontot szereztünk, tavasszal viszont csapatjátékban előre léptünk. A játékosok vevők voltak az edzésmódszerekre, remekül dolgoztak egész évben. Sok egyéni hibát követtünk el, főleg védekezésben, de az akarással, motivációval sosem volt probléma. Korosztályra jellemző hibáink voltak, ez az év egy tanulási folyamat része volt.

Kiket emelnél ki?

Végig csapatban gondolkodtunk. Egész évben a csapatjáték fontosságát helyeztük az egyéni érdekek elé.  Kiemelkedően játszottak: Kasztel Balázs, Faragó Bence, Kovács Tamás és Treiber Tamás.

Mik az erősségek, miben kell fejlődni?

Erősségünk volt a védekezés, taktikai fegyelem, ezért tudtunk szoros mérkőzéseken nyerni. Aránylag kevés gólt kaptunk, mindenkivel szoros jó mérkőzéseket játszottunk, egy-két kivétellel. Támadójátékban még van mit fejlődni, ezen területen találkoztam képességbeli hiányosságokkal, kevés rúgott gólunk erre vezethető vissza.

Milyen jövőképe van a korosztálynak?

Nagyon erős, színvonalas bajnokságban szerepeltünk, ahol csapatként értük el a középmezőnyt. Az előre lépéshez szükség lenne egy-két kiemelkedő képességű játékosra, főleg a támadó harmadban.

(kecskemetilc.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés