kesport.hu

Már a budapesti vb-re hangolódnak az ifi bokszolók

fb.com/okolvivoszovetseg

A magyar ifjúsági válogatott az orosz korosztályos csapattal kezdte meg a felkészülés következő fázisát a budapesti ifjúsági világbajnokságra. Válogatottunk hat tagja, valamint két edzője Kiszlovodszk városában, a Fekete-tengerhez közel készülhet az oroszok legjobbjaival közel két hetet. Köztük van két kecskeméti: Fehér Koppány és Orbán Adrián.

ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány és Törteli Ferenc vezetésével legjobbjaink az orosz válogatott több mint harminc tagjával együtt készülnek, ahol a szakma fortélyaiba is bepillantást nyerhetnek egy igazi nagyhatalom fellegvárában. Augusztus 21-én, az első versenynappal startoló budapesti ifjúsági világbajnokságra a magyar csapat komoly felkészülésen megy keresztül, és gőzerővel készül a siker érdekében. Ennek az útnak az egyik legfontosabb állomása az oroszországi edzőtábor.

„Kiszlovodszkban egy hegytetőn vagyunk az edzőtáborban, a körülmények kicsit hasonlóak a tataihoz. Elképesztően kedvesen és barátságosan fogadtak minket az oroszok, nagyon jó benyomásokat szereztünk elsőre. A mi versenyzőinkkel együtt negyvenen vagyunk az edzőtáborban az oroszokkal, a türkmének végül nem tudtak eljönni. A minőségi munka adott, Viktor, az orosz vezetőedző kihangsúlyozta, hogy nincsenek titkok, mindent együtt csinálunk majd az edzőtábor során. Nagyon figyelnek ránk, és a srácaink is hamar felvették a ritmust” – értékelte ifj. Balzsay Károly az első edzőtábori tapasztalatokat.

Bernáth Attila, ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett áprilisban a legkisebbek (49kg) között, és a budapesti világbajnokságon is esélyesként szerepelhet. Fehér Koppány (+91kg) önerőből harcolta ki a világbajnoki kvótát, és a csapat tagja a Bornemissza-emlékverseny két győztese is, Danyi Dániel (60kg), valamint Orbán Adrián (64kg) is. Kóczián Dávid (75kg), valamint Egervári Richárd (81kg) már szintén volt kontinensviadalon a legjobb nyolc között.

A magyar válogatott összetétele az oroszországi edzőtáborban:

49kg: Bernáth Attila
60kg: Danyi Dániel
64kg: Orbán Adrián
75kg: Kóczián Dávid
81kg: Egervári Richárd
+91kg: Fehér Koppány

Edzők: ifj. Balzsay Károly; Törteli Ferenc

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés