kesport.hu

Tájfutás: Gárdonyi Csilla aranyérmes középtávon a junior-vb-n

Gárdonyi Csilla aranyérmes lett a középtávú versenyen a Kecskemét és környékén zajló junior tájfutó-világbajnokságon pénteken. A férfiaknál mindhárom érmet a svédek szerezték meg.

Különleges terepen, a Bács-Kiskun megyei Bócsa melletti ősborókásban, rendkívül technikás, homokos terepen a nőknek 3.6 kilométeres, 14 ellenőrzőpontos, a férfiaknak 4.4 kilométeres, 17 ellenőrzőpontos pályát kellett teljesíteniük.

A nők között a Hegyvidék SE MOM tájfutója, Gárdonyi Csilla kitűnően versenyezve győzött a svéd Sanna Fast és a cseh Barbora Chaloupska előtt. Klubtársa, Sárközy Zsófia is nagyszerűen szerepelt, a hatodik helyet szerezte meg. Meglepetésre pályát tévesztett a legnagyobb esélyes, az idei vb-n már két aranyérmet nyerő, kilencszeres junior világbajnok svájci Simona Aebersold.

A férfiak versenyében hármas svéd siker született: Jesper Svensk győzött, Simon Imark lett a második és Henrik Johannesson a harmadik. A legjobb magyar, Zacher Márton (Tabáni Spartacus) hetedik legjobb időt érte el.

A junior tájékozódás futók világbajnokságán nemenként három-három egyéni számban és váltóban versenyez Bács-Kiskun megyei erdőkben, valamint Kecskeméten 37 ország 330, legfeljebb húszéves versenyzője.

Szombaton Tázlár térségében, a háromtagú váltók futamaival zárul a magyarországi világbajnokság.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés