kesport.hu

Kecskeméti röplabdázó lett az Anna-bál első udvarhölgye

MTI

A budapesti Tóth Kinga Zoét választották a 193. balatonfüredi Anna-bál szépének szombat éjjel. Első udvarhölgye a kecskeméti Kanizsai Magdolna, második udvarhölgye pedig a veszprémi Kovácsics Virág lett – adta hírül az MTI.

Baja volt az Anna-bál díszvendége

Az Anna-bál idei díszvendége Balatonfüred kulturális partnereként Baja városa volt. A bál megnyitóján Fercsák Róbert bajai polgármester elmondta: „az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezték Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya Anna Krisztina tiszteletére, aki 1805. július 15-én Baján született. Az ifjú leány azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával” – írja a baja.hu.

Baja polgármestere kiemelte: az Anna-bál az a rendezvény, ahol a múlt és a jelen összeér és egybeolvad. Köszöntő beszédében párhuzamot vont Balatonfüred és Baja között, mondván: mindkét város vízparti település, és mindkettő kultúrájának ereje a hagyományaiban van, „az európai, keresztény értékrenden alapuló hagyományokban” – olvasható a település honlapján.

Idén 16 lány közül választott a zsűri

A 193. Anna-bál zsűrije a hagyományok szerint a közönség által legszebbnek ítélt tizenöt – idén holtverseny miatt tizenhat – lány közül választotta a bál szépét. A díszvendég Baját két pár, Oroszlán Krisztián és Bárdos Gréta, valamint Nagy Botond és Oroszlán Dóra képviselte, utóbbi bejutott a legszebb 16 közé.

Budapesti, kecskeméti és veszprémi elsőbálozók lettek a 193. Anna-bál szépei

A bál szépévé ezúttal a Békés megyei Mezőkovácsházáról származó, hat éve Budapesten élő, 26 éves Tóth Kinga Zoét választották. A bál szépe idén diplomázott a Budapesti Metropolitan Egyetemen PR reklám és marketing szakirányon, és első alkalommal vett részt az Anna-bálon, ahová párja kísérte el.

Az első udvarhölgy (tehát második – a szerk.) a 19 éves kecskeméti Kanizsai Magdolna lett, aki szüleivel és párjával szintén elsőbálozóként érkezett az Anna-bálba. Elmondása szerint kiskorától követte a televíziós bálközvetítéseket, jövőre érettségizik a kecskeméti Katedra Gimnáziumban és a kecskeméti HÉP-Röpke SE NB II-es röplabdacsapatában versenyszerűen sportol.

Feladni nem ér – interjú Kanizsai Magdival

A második udvarhölgy (tehát harmadik – a szerk.) a 20 éves veszprémi Kovácsics Virág lett, aki elsőbálozóként párjával érkezett az Anna-bálra. Elmondta, hogy veszprémiként nyáron és télen is sűrűn jár Balatonfüreden, idén végzett a veszprémi Vetési Albert Gimnázium spanyol tagozatán és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szeretné folytatni tanulmányait.

A bál királynője megújított motívumokkal díszített, egyetlen példányban készülő, Viktória-mintára épülő Royal Garden mintájú herendi vázát kapott, az udvarhölgyek pedig Rothschild- és Apponyi-mintás serlegeket vihettek haza.

A bál szépe és két udvarhölgye vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is bemutatkozik a közönségnek, majd sétakocsikáznak Balatonfüreden.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés