kesport.hu

Farkas Ágó kedvenc receptje


A helyes táplálkozás elengedhetetlen tartozéka a rendszeres sportolásnak. Új rovatunkban bemutatjuk kecskeméti sportolóink kedvenc ételeit, melyekkel nemcsak jóllaknak, de egészségesen és finoman is táplálkoznak.

Legelőször Farkas Ágót, a kecskeméti Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió vezetőjét és edzőjét kértük, hogy ossza meg velünk kedvenc receptjét.

„A hús-saláta kombináció számomra egy megunhatatlan összeállítás, így a hús minőségének változtatása jelenti számomra az igazi kuriózumot. Ha igazán kirúgok a hámból, akkor egy jó kis steak-et készítek salátával és spárgával.” – mondta Farka Ágó, aki a hozzávalókat és a főzés menetét is megosztotta velünk.

Hozzávalók:

– 400 g marha bélszín
– frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
– só, ízlés szerint
– 1 evőkanál vaj
– 1 evőkanál olívaolaj

„Miután a húst folyóvíz alatt megmostuk, válasszunk egy jó vastag aljú serpenyőt, amiben a vajat és az olívaolajt együtt 1-2 percen keresztül olvasszuk fel. Helyezzük bele a steaknek való hússzeleteket a serpenyőbe, és várjuk az erőteljes sercegést. Minimum két percig hagyjuk a serpenyőt és a forró zsiradékot, hogy végezhesse dolgát. Ne rázogassuk a serpenyőt, hagyjuk sülni a hússzeleteket, mert amint megfelelő pörzsanyagok képződnek a felületén, azok szépen leválnak a serpenyő felületéről. Ezután fordítsuk meg a húsokat, és sózzuk, borsozzuk meg őket. Várjuk meg, hogy a hús felszíne elkezdjen rózsaszínűen gyöngyözni. Majd tegyük be a húst serpenyővel együtt az előmelegített 150-160 fokos sütőbe. és süssük majdnem készre. Én rare-re szoktam sütni, tehát 2 perc, 2 perc, 4 perc. (Az első két intervallum a serpenyőben eltöltött időt, míg a harmadik a sütőben eltöltött időt jelenti). Végezetül sózzuk, borsozzuk meg, és máris kész a finom steak.”

Farkas Ágó tippje a steak mellé:

„Saláta mellett még spárgát szoktam készíteni köretnek. A spárgát egy olajozott serpenyőben körülbelül 10-15 percig kevés olajon és vízen megpároljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, míg meg nem puhul. Jó étvágyat mindenkinek!”

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés