kesport.hu

Kecskeméten rendezik a 18. Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa döntőjét

Ünnepélyes külsőségek között rendezik meg 2018. július 30-án, hétfőn este a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjének megnyitóját Kecskemét főterén. A 18 órakor kezdődő programban fellép majd Batánovics Lili, és Keskeny Márk, 19 órakor pedig Zoltán Erika lesz a sztárvendég. A megnyitót a tervek szerint idén is látványos tűzijáték zárja.

A Gyermekotthonok Grassroots Labdarugó Európa Kupa Döntőjét immár hagyományosan a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen szervezi meg a Radics Kálmán által vezetett, kecskeméti székhellyel rendelkező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány. A gyermekotthonokból érkező, mintegy 300 sportolót Kecskeméten fogadja a szervező és lebonyolító Hit és Sport Alapítvány.

Az egy héten át tartó kupa nem csupán egy nemzetközi verseny, de ünnep is az európai országokból érkező, és a házigazda magyar, állami gondoskodásban élő gyermekeknek és nevelő tanáraiknak. Kecskemét – ugyancsak hagyományosan – állandó rendezője ennek a sporteseménynek.

A Kupa időpontja: 2018. július 30 – augusztus 03.

Helyszíne: Kecskemét, Szent István Város 1.; Műkerti Sportcentrum

A megnyitó napját követően a hét további napjain a mérkőzések mellett élményfürdő, és városnézés is szerepel a programban. Augusztus 3-án, pénteken pedig eredményhirdetéssel és záróünnepséggel búcsúzik Kecskemét városa a Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntő résztvevőitől.

Háttér:

Az alapítvány 2000-ben jött létre azzal a céllal, hogy a hazai, később pedig már a nemzetközi- gyermekotthonok számára is sportolási lehetőséget teremtsen és biztosítson. A kezdeti években először csak Kecskeméten, majd Bács-Kiskun megyében szervezett és rendezett eseményeket az állami gondoskodásban élő gyermekek számára. A 2000-es évek közepétől már európai szinten is mérhető nemzetközi sporteseményeket szerveztek, melyek az évtized végére igazi nagy kontinens labdarúgó tornává nőtték ki magukat.

A Gyermekotthonok Grassroots Labdarugó Európa Kupa Döntőjét 2011-től a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen szervezi meg a kecskeméti székhellyel rendelkező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány. A Grassroots Igazgatóság szociális programja és annak támogatása tette lehetővé, hogy a tornán résztvevő nemzetek száma évenként növekedett. A kezdeményezés egybevág a szövetség szellemiségével. A sport, a győzelmen túl, nevelő hatással bír az ifjúság személyiségének fejlődésére. A MLSZ-el történő együttműködés eredménye, hogy 2013-ban az UEFA végrehajtó bizottsága az MLSZ és a Hit és Sport Alapítvány közös programját elismerte a „Legjobb Grassroots Projekt Aranyfokozatú díjával.”

(via keol.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés