kesport.hu

Baján alapoztak a megyei labdarúgó játékvezetők

Baján rendeztek felkészítő képzést péntektől vasárnapig.

Összesen 150 fővel folyt három napon át a Bács megyei játékvezetők szezont előkészítő összetartása a Sugovica-parton.

Holczimmer Andor, a Játékvezetői Bizottság elnöke arról tájékoztatta a kesport.hu-t, hogy a pénteki programon a 20-30 legtehetségesebb fiatalnak tartottak plusz foglalkozásokat. A többiek szombaton csatlakoztak, és kezdetét vette a fizikai felmérő. Ezt követte egy elméleti teszt, majd délután különféle előadásokat hallgathattak meg a sípmesterek.

Tumó György az új sportági szabályokat ismertette a résztvevőkkel, majd Berke Balázs NB I-es játékvezető az UEFA által összeállított videókkal folytatta a képzést. Az MLSZ BKMI részéről Losonczy László igazgató, illetve Kerpics Ferenc a versenyszabályzatról, és egyéb fontos tudnivalókról számoltak be a sporttársaknak.

Vasárnap Berger József megyei találkozókon rögzített szituációkra hívta fel a figyelmet, illetve hasonlították össze azokat az UEFA felvételekkel.

Holczimmer Andor hozzátette, hogy Bács megyében kifejezetten jó a helyzet a játékvezetők számát tekintve, sokszor más, környező megyék kérik segítségüket, és természetesen ők lehetőségeikhez mérten rendelkezésre is állnak.

Mint megtudtuk, a magasabb, NB-s osztályokban is több partjelző és játékvezető tevékenykedik a megyénkből, ez is jól mutatja, hogy magas szintű képzés folyik Bács-Kiskunban.

A hétvégén már a Magyar Kupa első megyei selejtezőkörét rendezik, amelyről korábban ITT írtunk.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés