kesport.hu

Nemzetközi porondon is helytállnak a kecskeméti súlyemelők

A napokban fejeződött be az ifjúsági Európa-bajnokság, ahol Árva Cintia és Szokolai László, a Kecskeméti TE versenyzői léptek dobogóra.

A női mezőny 53 kg-os súlycsoportjában Árva Cintia magabiztos versenyzéssel, szakításban három jó fogást bemutatva 69 kg-ig jutott, és ötödik helyen várta a folytatást. Lökésban is folytatta a hibátlan gyakorlatok sorozatát, és 87 kg-ot sikerült a feje fölé löknie. 156 kg-os összetett eredménye az értékes hatodik helyre volt elegendő. Az értékes helyezés mellett, a kecskeméti versenyző hatszor írta át az országos csúcsot. Árva Cintia folyamatosan fejlődik, hiszen a július elején megrendezésre került Olimpiai Reménységek Versenyén is megjavította az országos csúcsot, és a verseny legeredményesebb versenyzője lett, vezeti a hazai utánpótlás ranglistát. Az Eb-n Szokolai László újoncként mutatkozott be, és szakításban sikerült 105kg-os eredménnyel megjavítani egyéni legjobbját, és tizenharmadik helyen végzett.

További hír, hogy Nagy Dániel a férfi utánpótlás válogatott tagjaként második lett az Olimpiai Reménységek versenyén, 85 kg-os súlycsoportban 240kg-ot (105; 135) teljesített egyéni legjobbját megjavítva.

Kmegy Máté Spanyolországban szerepelt a La Coruna Nagydíjon az utánpótlás válogatott tagjaként. 85kg-os súlycsoportban 311 kg-os (141;170) eredménnyel lett a verseny második legeredményesebb versenyzője, Magyarország pedig a csapatverseny győztese.

– Sűrű a program a versenyzőink számára, hiszen hétvégén kerül megrendezésre a Messzi István Emlékverseny, ahol dobogóra lép a hazai élmezőny, három hét múlva újra Kecskeméten látjuk viszont az U15 és U17 legjobbjait az Országos Bajnokságon – mondta Bálint Csaba vezetőedző. – Árva Cintiának izgalommal telnek a következő napok, hiszen a sikeres Európa-bajnoki szereplésnek köszönhetően a magyar csapat egy fő részére szerzett kvótát az ifjúsági olimpiára. A napokban fog eldőlni, hogy a kecskeméti Árva Cintia, vagy a szombathelyi Boros Viktória képviseli Magyarországot a korosztályos olimpián. Kmegy Máté is izgulhat, hiszen vagy az U23-as Európa-bajnokságon, vagy a felnőtt világbajnokságon képviselheti hazánkat. Nagyon örülök, hogy fiataljaink ilyen eredményesen szerepelnek a versenyeken, felkészítésben Takács Erika edző segíti a munkát.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés