kesport.hu

Balog Marcell kedvenc receptje

A helyes táplálkozás elengedhetetlen tartozéka a rendszeres sportolásnak. Új rovatunkban bemutatjuk kecskeméti sportolóink kedvenc ételeit, melyekkel nemcsak jóllaknak, de egészségesen és finoman is táplálkoznak.

Ezúttal Balog Marcellt, a KTE csapatkapitányát kérdeztük kedvenc ételéről:

“Számomra is nagyon fontos a helyes táplálkozás. Kedvenc ételem a lazac steak, melyet általában csőben sült zöldségekkel és friss salátával eszek.

A lazacból általában 50 dkg-ot szoktam venni, mely két főre tökéletesen elég. A főzést ennek az elkészítésével is szoktam kezdeni, melyet sóval, borssal és citromfűvel ízesítek ízlés szerint. Készre kell grillezni a húst, közben pedig citromot lehet rá locsolni, mely még finomabbá teszi.

A saláta elkészítése is ízlés szerint történik. Én személy szerint paradicsommal, paprikával, ruccolával, uborkával és olívabogyóval készítem. Ezeket olívaolajjal és majonézzel megöntve elkeverem, majd a hűtőbe teszem fél órára, hogy a rajta lévő ízlés szerinti fűszerek (só/bors/bazsalikom/oregánó) összeérjenek.”

Balog Marcell tippje a lazacsteak mellé:

A lazac steak és a saláta mellé tökéletesen passzolnak a zöldségek. A hozzávalók krumpli, répa, cékla, hagyma és fokhagyma, melyeket sütés előtt megtisztítunk, majd patikába halmozunk. Borssal, köménnyel és természetesen sóval ízesítjük, majd a tetejére sajtot reszelünk. Az egészet 45 percig kell sütni, 180-200 fokon. Jó étvágyat!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés