kesport.hu

Jó iramú edzőmeccset játszottak a férfi kézisek

Két ellentétes félidőt láthatott a kilátogató közönség az élvonalbeli Cegléd és az NB 1/B Keleti-csoportjában dobogós álmokat dédelgető KTE férfi kézilabdacsapatának felkészülési találkozóján, Cegléden.


Kissé enerváltan kezdte a mérkőzést a Kecskemét, míg a házigazda gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és néhány perc alatt tetemes előnyre tett szert. Az első negyedórában sok technikai hibával játszottak a hírös városiak, a kapura lövési kísérleteket hamar blokkolta a Cegléd és villámgyors kontrákkal gyarapította góljai számát. 18 perc után 12-5 állt az eredményjelzőn és az első játékrészben a vendégek védekezésébe is rendre hiba csúszott, ezt a sárgamezes alakulat hamar megbosszulta. Ocsovai Zsolt, a KTE trénere bátran kísérletezett, a kapusokat húsz percenként cserélte és több variációt kipróbált mezőnyben is, igaz, az első játékrész végéig nem sok lehetősége maradt. A házigazda kilencgólos előnnyel ment pihenőre (18-9).


A szünetben a KTE átbeszélte a hibákat és merőben más felfogásban léptek pályára, a 42. percre a kecskemétiek felzárkóztak négy találatra. A Cegléd trénere, Jakab László is szorgalmasan variálta sorait, de a két csapat között olvadni kezdett a különbség és a hazai közönség az 51.percben ébresztőt fújt övéinek, hiszen 24-24 állt az eredményjelzőn. A Kecskemét védekezése felkeményedett és Zaklajda is kiválóan teljesített a kapuban, így nüanszokon múlt, hogy a Cegléd végül egyetlen találattal megnyerte az összecsapást.Cegléd – KTE: 30 – 29.


Ocsovai Zsolt, a KTE trénere így értékelte a látottakat: – A mérkőzés remekül szolgálta a felkészülésünket. Az első félidőben azokat a hibákat követtük el, amit edzésen már ezerszer átbeszéltünk, de a tréning merőben más, mint egy mérkőzés,pláne NB 1-es ellenfél ellen. A második játékrészben már azt az arcunkat mutattuk, amit a bajnoki mérkőzéseken szeretnénk! Én azt gondolom, az egygólos vereséggel elégedettek lehetünk, de még van hova fejlődnünk!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés