kesport.hu

Kecskeméti kézis sikerek a Mátra Kupán és a PickBall Tornán

Három napon át, öt helyszínen, negyvennégy csapat küzdött egymással a 8. Mátra Kupán, amely a rendezvény történetének legerősebb mezőnyét vonultatta fel.

Aranyérmes a fiú U14-es csapat

Vazul Zsolt edző: Fantasztikus sikert értünk el. Szinte az ország 12 legjobb korosztályos csapata versenyzett 3 napon keresztül Gyöngyösön. Csapatunk 5 mérkőzésből 5-öt megnyert. 4 mérkőzést közel 10 góllal, a legszorosabb mérkőzést a Békés elleni döntő volt, ahol 1 gólos győzelmet arattunk. Igazi csapatként játszottunk, minden poszton jó teljesítményt nyújtottunk. Nagyon büszke vagyok a CSAPATRA, mert együtt, közösen küzdöttek minden mérkőzésen. Ráadásul a pályán kívül is példásan viselkedtek, megmutatták, hogy igazi közösségként lehet sikereket elérni!

Legjobb mezőnyjátékos címet kapott: Görög Ádám (KESI)

Végeredmény: 1. Kecskeméti Sportiskola, 2. Békés, 3. Gyöngyös, 4. PLER, 5. Honvéd, 6. Eger, 7. Törökszentmiklós, 8. Elektromos, 9. Sajgótarján, 10. Eger, 11. Gyömrő, 12. Debrecen SI

Csapat tagjai: Berki Péter, Czár Bakács, Csányi Péter, Ecsédi Dániel, Faragó Balázs, Görög Ádám, Herczeg Gerő, Járó Kristóf, Kovács Gergő, Kovács Rajmund, Lukács Kornél, Matos Kornél, Simkó Márton, Tóth Ferenc, Takács Bence, Varga Péter, Vincze Balázs

Ezüstérmes az U13-as leány csapat

Korsós-Szőke Tünde értékelése leány U13-as csapatunk szerepléséről: Hétvégén az U13-as kézilabdás lányok Gyöngyösön, a Mátra kupán szerepeltek. 6 csapat részvételével, körmérkőzésekkel döntötték el a szervezők a helyezéseket. Jól szolgálta felkészülésünket ez a megmérettetés, pörgős, gyors iramú meccseket játszottunk. A lányok mind a pályán, de azon kívül is bizonyították, hogy igazi csapatként, közösségként kell velük számolni. Tudták mi a dolguk a mérkőzéseken, de virágos jókedv uralkodott a pihenő időkben is. Ugrásszerűen nagyot fejlődött a kapusteljesítményünk, a védekezésünk pedig egységesen felkeményedett. Támadójátékunkban már sokkal több hiba volt, fejlődnünk kell minden téren. Nagy pozitívum volt viszont, hogy az utolsó napon lejátszott két nehéz mérkőzést mind fizikálisan, mind pedig taktikailag végig bírták a lányok és a kialakult körbeverés következtében teljesen megérdemelten gyűjtötték be az ezüstérmet. A torna legjobb játékosa is tőlünk került ki, Baranyi Dorottya lett. Én, személy szerint is nagyon büszke vagyok a lányokra ezért az eredményért, mert szívüket is odatették a pályán és az utolsó percekig küzdöttek, hajtottak!

Tarjányi Tamás értékelése a fiú U13-as csapat szerepléséről: A kupára az alábbi célokkal indultunk: felmérni a fizikális, technikai és taktikai tudásunkat. Az erőnlétünkkel elégedett vagyok, hiszen csak a kupagyőztes tudott minket felülmúlni. Örülök, hogy ezt sérülések nélkül hoztuk össze. Sok technikai hibát ejtettünk, amely több vereséget is eredményezett, csak megemlítve a ziccerek értékesítését. Mindemellett sok jó ötletet láttam, voltak biztató jelek a jövőre nézve. Taktikailag a szélső játékunkat részesítettük előnyben, emellett a gyors középkezdéssel tudtuk az ellenfeleinket nyomás alatt tartani. Összegezve: Nagyon tanulságos volt a kupa, rengeteg mindent vettem észre a fiúkban. Nagy örömre ad okot a csapat lelkiereje, amit az utolsó napon nyújtottak. Nagyon jól dolgoznak, mint csapat! Kiemelném Héjjas Bence kitartását, Borsos Benedek vezérletét, Varga Máté fáradhatatlanságát. Hazafi Sándornak 2 gól hiányzott a gólkirályi címhez!


PickBall Torna

Az U15-ös korosztály számára rendezték meg a PickBall utánpótlás tornasorozat következő kupáját az újszegedi sportcsarnokban. A játéknap a kecskemétiek sikerével ért véget, a Pick Szeged a második helyen végzett.

Eredmények:

PICK Szeged – Kiskunfélegyházi HTK 21–5
Kiskunmajsai KC – Kecskeméti Junior 12–33
Kiskunfélegyházi HTK – Kecskeméti Junior 4–34
PICK Szeged – Kiskunmajsai KC 19–18
Kiskunfélegyházi HTK – Kiskunmajsai KC 11–27
PICK Szeged – Kecskeméti Junior 15–34

Különdíjasok:
Gólkirály: Czira Tamás (Kecskeméti Sportiskola)
Edző: Perényi Krisztián

Hozzászólások

  1. Pingback: Kecskeméti Hírek – Bács-Kiskun megye Online

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés