kesport.hu

Hosszú túrával zárják a nyarat a kecskeméti bringások

Nyár végére időzítette idei egyik leghosszabb, 140 kilométeres túráját a Magyar Kerékpáros Klub kecskeméti szervezete: szeptember 9-én a Tassi-zsiliphez kerekezhetnek el a vállalkozó kedvűek.

Vasárnap reggel 8 órakor indul a túra Kecskemétről, a nullkilométerkőtől, a visszaérkezést pedig este 8 körül tervezik a bringások. A Hetényegyháza – Kerekegyháza – Kunadacs – Kunszentmiklós – Tass útvonalon jutnak majd el a résztvevők a Tassi-zsiliphez, sőt átkerekezhetnek a Csepel-szigetre, miután a zsilip egyben gyalogos-kerékpáros híd is.

Azokra is gondoltak a szervezők, aki nem akarnak 140 kilométert letekerni, ők választhatnak egy rövidebb útvonalat is, Kunadacstól Szabadszálláson keresztül vissza Kecskemétre, ez 88 kilométer. A túra vezetője: Zsolnai Ferenc (70/639-1723) és Hársch Ferenc (70/339-7041).

A túra nyílt, ingyenes. Felszerelés kora őszi kerékpáros ruházat, érdemes esőkabátról is gondoskodni. Első-hátsó lámpa, láthatósági mellény és tartalék belső kötelező, fejvédő ajánlott.

Ez a kirándulás az utolsó felvonása a kecskeméti kerékpáros klub idei túrasorozatának, amelynek végén értékes nyeremények találnak gazdára. Aki legalább négy túrát igazoltan teljesített, részt vesz a nyilvános sorsoláson, a főnyeremény egy kerékpár.

(BAON.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés