kesport.hu

Jelentősen átalakult a KKC kerete

A nyár folyamán alapos vérfrissítésen esett át a női kosárlabdacsapat.

Több év után távozott ifj. Tóth Viktor, aki a továbbiakban Miskolcon folytatja edzői, illetve játékosi karrierjét.

A végzősök sikeres érettségi után mindannyian a továbbtanulás mellett döntöttek. Farkas Petra az amerikai egyesült államokbeli College of Southern Idaho intézményétől kapott ösztöndíjat, Rácz Kata az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, míg Révész Sára a Testnevelési Főiskolára nyert felvételt. Király Andrea és Révész Luca úgy határozott, hogy Cegléden folytatja pályafutását.

Farkas Petra legnagyobb álma a WNBA és a válogatott

A tavalyi csapatból megmaradó Schlégl Odett, Fekete Adrienn, Burján Laura, Burján Bianka, Kurtz Kamilla, Kálló Dóra maghoz az újdonsült junior vezetőedző Halmai Gábor mellett nem kevesebb, mint tizenegy fiatal érkezett a Kecskeméti Akadémiáról. Ők név szerint: Szipli Hanna, Király Kriszti, Mérész Petra, Balogh Noémi, Kele Nikolett, Vincze Nóra, Buzánczky Fanni, Magna Glória, Csomor Flóra, Tasi Rebeka, Nagy Bernadett.

Az U23-as gárdát Kónya Levente irányítja idén, míg kenguru együttessel a Kálló Dóra-Burján Bianka duó foglalkozik az idény során. Továbbra is Tóthné Török Erzsébet igyekszik megszerettetni a kosárlabdát a legkisebbekkel a kosárpalánta program keretein belül.

Az eddig meglévő bázist sikeresen bővítették, új lehetőségeket megnyitva az egyesület számára. Kiskunhalason Kiss Péter vezetésével alakult U11-es csapat, valamint Hegedűs Hunor közreműködésével Ménteleken, továbbá a Kertvárosi Általános Iskolában indítottak előkészítő csoportokat.

Ami a szakmai munkát illeti, már augusztus eleje óta gőzerővel zajlik az alapozás, megspékelték mindezt egy szarvasi edzőtáborral, aminek záróakkordjaként kiosztásra került a ‘Legtöbbet Fejlődött Játékos’ és a ‘Jó Tanuló, Jó Sportoló’ díjak is. Előbbit Schlégl Odett, utóbbit Fekete Adrienn nyerte el – adta hírül a csapat honlapja.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés