kesport.hu

Simán jutott tovább a kupában a KTE-Piroska Szörp

A kecskeméti férfi kézilabdázók pénteken kupameccsel kezdték a tétmeccsek sorát a 2018/2019-es szezonban. A Békés-Drén KC ellen végül sima, 27-19-es győzelmet arattak.

A kupameccs egyben jótékonysági akció is volt, hiszen a Gong Rádió műsorvezetőjének, Kővágó Gyulának a rehabilitációjára ajánlották fel a belépőjegyek árát, illetve külön dobozban is támogathatták a kilátogatók a családot. A kezdődobást Gyula kisfia, Zalán hajtotta végre.

Az összecsapás első találatát a kecskemétiek jegyezhették Füstös révén, majd percek teltek el gólok nélkül. A játékrész első felében a KTE-Piroska Szörp dominált, ehhez kellettek Zaklajda bravúrjai is a kapuban; ennek köszönhetően tíz minutum után 5-3 állt az eredményjelzőn. A felvonás derekán Berkes kapott egy nagyot a fejére, de a csapattárs kiválása sem hátráltatta a hírös városiakat, hogy növeljék előnyüket: Halász Máté első KTE-gólja 7-4-re módosította az állást. Eztán visszaesett a Kecskemét, és feljött a Békés, sőt a 24. percben egalizálni is tudtak, 9-9. Nem csak az egyenlítés, de a fordítás is összejött, sőt hárommal is vezettek már vendégek, 9-12. Sikerült aztán szépítenie Szamoséknak, 11-12-re hozták vissza magukat a meccsbe a szünetre.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A fordulást követően felélénkült a hazaiak játéka, és gyorsan lefaragták hátrányukat, illetve újra magukhoz ragadták a vezetést. Eztán felváltva estek a találatok, hol a KTE, hol a Békés vezetett, majd Szamos újra villant, fontos góljával pedig 16-15-ra módosította az eredményt. Halász Máté percei következtek, vállára vette csapatát, és pillanatokon belül hárommal meglógtak, 19-16. Időt is kértek a vendégek, de mindhiába, a KTE-Piroska Szörp gárdája megállíthatatlan volt ezután is, végül 27-19-re nyerték a Magyar Kupa 1. fordulójának összecsapását.

Ocsovai Zsolt értékelése: Fontos volt a győzelem a mai napon, de talán még fontosabb, hogy sokan fogtunk össze Kővágó Gyuláért. Köszönjük ezúttal is mindenkinek, aki eljött, és támogatott minket a pályán és azon kívül is. Úgy gondolom, hogy szinte végig mi irányítottunk, egy kisebb megingás volt csak az első félidőben, amit aztán tudtunk korrigálni időben. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy 2-3 ember hiányzott a vendégeknél, a bajnokságban biztos nehezebb dolgunk lesz ellenük. Gratulálok a fiúknak a továbbjutáshoz!

KTE-Piroska Szörp – Békés-Drén KC 27-19 (11-12)
férfi kézilabda Magyar Kupa 1. forduló
Messzi István sportcsarnok

Kecskemét gsz.: Petrik Varga 1, Halász 9, Bujdosó 4, Füstös 2, Kátai 1, Berkes 1, Mazák 1, Horváth V. 1, Szamos 7.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés