kesport.hu

Rengeteg kosaras palánta előtt nyitotta meg az évet a Mercedes-KA

Szombat délelőtt tartotta a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia hagyományos nyárzáró és szezonnyitó ünnepségét. Valamennyi kosaras növendék megjelent szüleikkel, edzőikkel együtt, hogy kezdetét vehesse a 2018-19-es bajnoki évad.

Mindenekelőtt Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester úr köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében kiemelte a színvonalas szakmai munkát és körülményeket, melyek a fiatal kosarazni vágyókat napról napra segítik.

Ezt követően Ivkovicné Béres Tímea évértékelő beszámolót tartott a hátunk mögött hagyott szezonról. Kiemelte a közösség fontosságát, és a támogatók, valamint a szülők odaadó magatartását, mellyel elősegítik gyermekük fejlődését. A tavalyi szezon eredményeinek ismertetése során az összes csapat bajnokságban elért helyezése, valamint a megyeválogatottak nevei hangoztak el. Válogatott behívót kaptak a lányok részéről Horváth Alexandra és Kiss Virág, fiúknál pedig Ivkovic Milán.

A program az Akadémia Társadalmi Tanácsadó Testületének új tagjának bemutatásával folytatódott, aki a Príma Primissima díjas, Köztársasági Arany Érdemkereszttel és Magyar Örökség Díjjal kitüntetett Kecskemét város Díszpolgára, illetve a Kecskeméti Rajzfilmstúdió vezetője, Mikulás Ferenc lett.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A megnyitón a szokásos díjátadás következett a 2017-18-as év legjobbjainak. Mind a lányoknál, mind a fiúknál két-két csapat érdemelte ki a legjobbnak járó díjat:

Legjobb lány csapatok:

U11 Kenguru korosztály VADMACSKÁK csapata:
Csapattagok: Bagi Lara, Bajáki Borbála, Borsik Virág, Baranyi Lilla, Banó Zsófi, Egyed Zsófi, Molnár Lilien, Csomor Laura, Hajdú Margaréta, Kanizsai Lili, Viczián Réka, Gál-Kiss Zsuzsanna, Sinka-Pálinkás Szofi, Máté-Tóth Eszter, Nagy Zsófi, Samu Petra
Edzők: Adamik Csilla, Gerebenné Bresák Zita

U12 Gyermek korosztály Vadmacskák csapata:
Csapattagok: Balla Zita, Marsa Petra, Szabó Hanna, Erdélyi Hédi, Polgár Viola, Székedi Szonja, Tózer-Nemes Boglárka, Lenkei Cintia, Juhász Réka, Váróczi Mira, Hévizi Dóra, Harkai Dorottya, Molnár Eliza, Rácz Kincső
Edző: Gereben Tamás

Legjobb fiú csapatok:

U14 A csapata:
Csapattagok: Csorba Botond, Dávid Benjamin, Dobos Máté, Farkas Sebestyén, Gajdos Máté, Godó Máté, Gulyás Patrik, Kégel Tamás, Keller Dávid, Mári György, Nagy Norbert, Pásztor Dávid, Rácz Dávid, Salánki Fülöp, Simon Alex, Szöllősi Máté, Veliczky Csanád, Kőházi Bence
Edző: ifj. Kégel Tamás

U16:
Csapattagok: Baranyi Brúnó, Baranyi Ádám, Tóth Marcell, Lukácsi Lóránt, Boda Milán, Prónai Tamás, Pásztor Patrik, Mészáros Máté, Ivkovic Milán, Gelényi Dániel, Cserkó András, Bodor Milán, Szép Marcell, Zsitva Zoltán
Edző: Dusan Markovic

A csapatok díjazása után kihirdették az Akadémia All Star-jait, azaz a legjobb öt játékost a fiúknál is, és lányoknál is.

A leány All Star team:
-Viczián Réka U11
-Tózer-Nemes Boglárka U12
-Pomozi Renáta U14
-Kiss Virág U16
-Tasi Rebeka U16

A fiú All Star team:
-Kenderesi István U11
-Veliczky Zalán U12
-Kőházi Bence U14
-Lukácsi Lóránt U16
-Reszegi Róbertó U18

Az ünnepség az Év Munkatársa díj átadásával folytatódott. Az elismerést mindenki Zita nénije, Gerebenné Bresák Zita kapta, aki munkájával, lojalitásával, a munkahelye, a munkatársai és elsősorban a gyerekek iránti elkötelezettségével vívta ki magának ezt a megtiszteltetést.

Az edzők köszöntése sem maradhatott el. Mind a leány, mind a fiú szakág összes edzője egy-egy taktikai füzettel lett gazdagabb, mellyel áldozatos munkájukat ismerték el.
Ekkor különleges pillanatához érkezett az ünnepség. 80. születésnapján köszöntötték a hatalmas tapasztalatú, rendíthetetlen tenni akarással bíró, a sportág és a gyerekek szeretetére, valamint az elhivatottságra felesküdött MKOSZ életműdíjasát, az Akadémia fiú szakág főedzőjét, Tamás bácsit, vagyis Kégel Tamást.

A megható pillanatokat követően utolsó napirendi pontjához ért a szezonnyitó. Az utánpótlás nevelés lényege a majdani felnőtt csapatba való kerülés. Idén több játékostársukkal egyetemben Tasi Rebeka a Kecskeméti KC, és Huszka Dániel a KTE-Duna Aszfalt kötelékébe került. Szerződésük aláírásával, majd egy jelképes labdafeldobással jelképesen is megnyitották a 2018-19-es szezont.

Hozzászólások

  1. Pingback: Kesport – Bács-Kiskun megye Online

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés