kesport.hu

Óriásit fordított a Scoregoal az Újpest ellen

Hétfőn este az Újpest FC-220Volt vendégeként lépett pályára a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club, és a sírból hozták vissza a meccset, sőt a 3 pontot is bezsebelték.

A Gyöngyös elleni 2-2-es hazai döntetlen nem volt rossz előjel a kecskemétieknek, ám az Újpest az előző évhez képest erősödött, így nem várt könnyű feladat a Koós-tanítványokra.

Nem indult jól a mérkőzés a hírös városiaknak, a meddő mezőnyfölényt követően a hazaiak szép lassan átvették a játék irányítását, és veszélyes, gyors kontráikkal operáltak. Mind kombinatív játékban, mind pedig gyorsaságban az újpestiek jobbnak bizonyultak, sokszor csak a szerencsén múlt, hogy nem szerezték meg vezető találatukat. Előbb szögletvariációból veszélyezettek, majd egy lefordulást követően lőttek mellé a hazai támadók, és közben Csővári is bemutatott egy-két szép védést. A 19. percben végül eredményre vezetett az lila-fehér fölény, Szabó szép lövéssel találta meg az utat a lábak között, és lőtte ki a bal alsó sarkot, 1-0. A félidő végére is maradt izgalom: Kovács József labdaszerzéséből indulhatott volna a kecskeméti támadás, ám utolsó emberként a hazai Dollinger szabálytalanul húzta vissza a kapura törő csatárt, így idő előtt mehetett zuhanyozni, ám az emberelőnyt gólra váltani nem sikerült a vendégeknek, maradt az 1-0 a szünetre.

A második félidő sem hozott változást: meddő labdabirtoklás kecskeméti részről, és villámgyors ellentámadások hazai oldalon. Egy ilyen fővárosi labdaszerzésből Póta indult meg, és szépen elfektette Csővárit, és lőtte meg a második újpesti gólt, 2-0. Elmenni látszott a hajó kecskeméti részről, de a 28. percben jött Bánóczki, harcosan kiverekedte magának a helyzetet, és szépen lőtt a meglepett hálóőr mellett a kapuba, 2-1. Felébredek eztán a hírös városi legények, és újabb Bánóczki villanás után Dobosira jött ki a játék, aki a hálóőr lába között rúgta be az egyenlítő találatot, 2-2. A vendégek még ölelkeztek a gól után, mikor Szabó fordult le nagyszerűen, és máris újra vezet az Újpest, kezdődhetett minden elölről, 3-2. Az utolsó percekre felpörögtek az események: a 38. minutumban megint Bánóczki varázsolt, centerjátékból fordult kapura, és félfordulatos lövése a kapufán csattant, de a kapufáról kipattanó labdára Dobosi érkezett nagyszerű ütemben, és félmagasan bombázott az üresen tátongó kapuba, 3-3. A mérkőzés csattanója a vége előtt 60 másodperccel érkezett. Szép labdakihozatalt követően a Scoregoalosok megjáratták a labdát, majd egy oldalról beérkező passz Bánóczkit találta meg, aki a kivetődő kapus felett megbökte a játékszert, és az hulló falevélként haladt át a gólvonalon, 3-4. Eztán mindent egy lapra feltéve rohamozott kapusát is kihozva az Újpest, de jól állta a sarat a hírös városi védelem, így megérdemelten nyertek.

Koós Károly értékelése: – Azt szokták mondani, hogy mindig az első győzelem a legnehezebb. Nekünk most egyben a legédesebb is, hiszen tényleg a sírból hoztuk vissza a három pontot. Az első félidőben egyáltalán nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk, meglepett bennünket az Újpest. A fordulás után sem sokat változott a játék képe, nem hittünk eléggé magunkban. Csővári meccsben tartotta a csapatot, míg mezőnyben Dobosi és Bánóczki nyújtott maradandót. 2-0 után megfogtuk a veszett fejsze nyelét, és az előbb említett duó vezényletével sikerült fordítani a hajrában. Az Újpest sem hitte el, hogy ezt a meccset elbukhatják, kicsit hasonlóan jártak, mint mi a múlt héten a Gyöngyös ellen. Az egész csapat számára jár a gratuláció, hiszen nagy lélekjelenlét kellett a sikerhez. Bízom benne, hogy ez a győzelem átszakította a gátakat, és a jövő héten Kazincbarcikán is megmutatjuk a legjobb formánkat!

Újpest FC-220Volt – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club 3-4 (1-0)
Férfi Futsal NB II. Keleti csoport 2. forduló

Jegyzőkönyv és tabella

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés