kesport.hu

Megizzasztotta az Orosházát a KTE-Piroska Szörp

A tavaly még NBI-ben szereplő Orosháza volt pénteken a kecskeméti férfi kézisek vendége a Messzi István sportcsarnokban, ahol rangadóhoz méltó hangulat fogadta a csapatokat.

Mindkét szurkolósereg kitett magáért, igazi fieszta hangulat uralkodott a Messzi István sportcsarnokban pénteken kora este.

Berkes góljával indult az NBI/B keleti-csoportjának rangadója, majd hosszú percekig inkább a küzdelem és a kapusok bravúrjai domináltak, így nem csoda, hogy bő negyedóra játék után mindössze 10 gól esett, amelyen testvériesen megosztoztak a felek. Eztán hazai oldalon több bizonytalanság is adódott, és ezt könyörtelenül kihasználták a vendégek: előbb Lele, majd Döme is megzörgette a kecskeméti hálót, ezzel kétgólos előnyhöz juttatva csapatukat, 5-7. Kátai és Tóth révén aztán kapaszkodni kezdett a KTE-Piroska Szörp, 10-10-nél utol is érték a Békés megyeieket, ám a vége előtt Lele ismét tarthatatlan volt, így 10-11-el zárult az első felvonás.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Fordulást követően is inkább a küzdelem dominált, lassan találták meg a réseket az együttesek egymás védelmén. A hazaiak kétgólos hátrányukat a 37. percre dolgozták le, de aztán egy-egy gyors találattal újra és újra az Orosházánál volt az előny. A játékrész derekán aztán fordult a kocka, és Füstös remek játékával már 15-14-re a Kecskemét vezetett, majd Lele hétméteresből egalizált, amelyre időkéréssel reagáltak a hírös városiak. A mérkőzés ezen periódusában aztán tapintható volt a feszültség, mindkét oldalon keményen adtak egymásnak a játékosok, és a befejezésekbe is hiba csúszott. A rohanásból az OFKSE jött ki jobban, és kettővel elléptek, 16-18. Füstös eztán is mindent beleadott, hogy meccsben tartsa csapatát, de a rutinos Lele egyszerűen ezen a napon nem tudott hibázni, gólerős játékával eldöntötte a két pont sorsát. A vége 20-22 lett az NBI-be vágyó Orosházának, viszont a KTE-Piroska Szörpnek sincs oka a búslakodásra, hiszen becsülettel helytálltak.

Ocsovai Zsolt vezetőedző: Azt gondolom, hogy megérdemeltünk volna legalább egy pontot. Nagy hibákat követtünk el a végjátékban, egy Orosháza ellen ezeket nem szabad elkövetni, mert ez lesz a vége. A srácok végig nagyot küzdöttek, ezért le a kalappal előttük. Köszönjük a közönségnek a biztatást, nagyon sokat számított, hogy ennyien kijöttek, és biztattak minket! Nem csüggendünk, dolgozunk tovább, a folytatásban is hasonló harciasságot várok, és akkor a pontok sem maradnak el!

KTE-Piroska Szörp – Orosházi FKSE 20-22 (10-11)
férfi kézilabda NBI/B kelet, 1. forduló

Kecskemét gsz.: Tóth N. 4, Halász 1, Bujdosó 1, Füstös 8, Kátai 2, Berkes 2, Mazák 1, Szamos 1.

2 hozzászólás

  1. Pingback: Kecskeméti Hírek – Bács-Kiskun megye Online

  2. Pingback: Kesport – Bács-Kiskun megye Online

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés