kesport.hu

Péntek József és Csordás Csaba izgatottan várja a vasárnapot

A KLC egyik legrutinosabb játékosa szerint nem szabad megilletődötten játszaniuk, Csordás Csaba szerint a csapatszintű motiváció, illetve a kellő dac lehet döntő a vasárnapi városi derbin.

KLC

Jól kezdte a szezont a KLC a kupában és a bajnokságban is, minek köszönhető az, hogy ebben a szezonban láthatóan jobb lesz a csapat?

Hogy minek köszönhető? Úgy gondolom, hogy ennek több összetevője van. Egyrészt az egyesületünknek sikerült megtartani a tavaly már felnőtt bajnokságban rutint szerző, mára már meghatározó játékosokat, valamint az akadémiáról kiöregedő néhány játékost sikerült meggyőzni, hogy jó helyük lesz itt nálunk. Augusztus óta 15-18 játékos van az edzéseken, így edzőnk minőségi munkát tud végezni, lehet előre tervezni, és meg kell említenem, hogy a játékosok is vevők a munkára.

A Hírös-Ép elleni meccsek tavaly is nagy érdeklődés mellett zajlottak, idén ráadásul ők is jól szerepelnek. A mérleg eddig egál, tavaly egy-egy győzelem született, most milyen meccsre van kilátás szerinted?

Jobb lenne, ha a tavaszi 7-3 ismétlődne meg, persze ugyanúgy javunkra, és biztos, hogy a nézők is jót szórakoznának a sok gólt látva. Félre a tréfát, nehéz mérkőzésre számítok, mert a rutinos játékosok bármikor elő tudnak húzni olyan megmozdulásokat, amiről mi csak álmodunk, de az is hozzá tartozik az igazsághoz, ha bátrak leszünk – és miért ne lennénk azok – biztos jó néhányszor meg fogják futni fiataljaink ellenfelünket. Remélhetőleg jól fogunk sáfárkodni az adódó lehetőségekkel is. Sok munka van bennünk, minőségi futballt még nem garantálunk, de győzelmet várok a csapattól.

Korábbi KTE legendák is pályára léphetnek ellenetek, gondolok itt Csordás Csabára és Janikára, akik NBII-es bajnokok voltak még 2008-ban. Ez gondolom ad egy külön rangot a meccsnek, nektek személy szerint mennyi pluszt jelent ez?

A játékosaink zöme még játékosfelvezető volt akkoriban, vagy a labdákat szedték NBI-es és NBII-es mérkőzéseken. Biztos vagyok benne, hogy nagy bennük a bizonyítási vágy, mert itt mindenki kecskeméti, helyi gyerek, akik különböző okok miatt az akadémián, vagy magasabb szintű felnőtt szinten nem tudták bizonyítani tehetségüket. Minden soron következő mérkőzésen jól és eredményesen szeretnénk szerepelni idén. A hétvégi mérkőzés pikantériája, hogy éppen az SC Hírös-Ép ellen lehet játszani, akár maradandót alkotni.

csordás

Újra kecskeméti színekben focizol, milyen érzés ez számodra?

Az itthonlét abszolút üdítő, foci szempontjából pedig a Hírös-Ép-nél találtam meg azt a közeget, amire szükségem van. Nekem a játék mindig hiányzik és töltést ad, tényleg jó közösségbe is csöppentem. Az igazolások is úgy sikerültek, hogy több korábbi játékostársammal lehetek együtt, ezek a dolgok mind plusz lendületet adnak. A rossz kezdést is sikerült kozmetikáznunk, sok gólt rúgtunk, közönségszórakoztató a játékunk, pozitív az is, hogy egyre többen kíváncsiak ránk.

Mi a konkrét cél a bajnokságban?

Nincs ilyen. Erős keretünk van, ennek megfelelően az elején szeretnénk zárni, de mindig csak az aktuális meccset akarjuk megnyerni. Van 3-4 erős csapat ebben a csoportban, meglátjuk mire lesz ez elég.

Milyen emlékeid vannak a kecskeméti rangadókról?

Fiatalon kerültem el a BVSC-hez, de előtte három évet már játszottam az NBIII-ban, ahol csak az ezüstérem jött össze sajnos. Én akkor a KSC-ben játszottam a KTE ellen városi rangadókat, amik abszolút vegyes eredményeket hoztak. Nyertünk, kikaptunk, volt minden abban a három szezonban.

Milyen meccsre számítasz vasárnap?

A Pálmonostora elleni meccsét láttam a KLC-nek, szervezett és fiatal térsaság, van bennük sebesség és futball. Nagyon erősnek érzem őket, sok múlik azon, hogy mennyire tudjuk motiválni magunkat. Ez esetemben nem kérdés, de egy csapat nem egy-két emberből áll. Lehet hallani, hogy vélhetően sok néző lesz, úgyhogy ez meg kell adja a motivációt és a belső dacot, hogy 100 százalékot adjunk ki magunkból. Jó meccs lesz, ez biztos.

(kecskemetilc.hu)

Hozzászólások

  1. Pingback: Kesport – Bács-Kiskun megye Online

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés