kesport.hu

KNKSE: Döntetlen a nyitófordulóban

Hat góllal is vezettek a kecskemétiek, mégis pontosztozkodás lett a vége.

Az első orosházi rohamokat sikerrel visszaverte a KNKSE, ám a támadásokba rendre hiba csúszott, így a 8. percre kétgólos előnyt szerzett a hazai alakulat. A hírös városiak elsősorban szélsőik révén hamar egyenlítettek. Noha fölényben játszott a Kecskemét, az orosházi átlövések szinte kivétel nélkül utat találtak a vendégek kapujába, így Varga edző 15 perc után Dobó helyett Pálinkást hívta hadba. A második negyedórában Pénzes remek lövésekkel mattolta az orosházi hálóőrt, ám komoly előnyt nem tudott kiharcolni a KNKSE, védekezése kissé fellazult és a passzívig játszó hazaiak gyakorta az utolsó lövésből gyarapították találataik számát. A 27. percben Hárs szemfüles labdaszerzéssel kettőre növelte a Kecskemét előnyét, amit a hírös városiak a nagyszünetig tartani is tudtak (14-16).

Nagyot fordult a játék képe a második felvonásban. Dajka Betti köszönt be először a hazaiaknak, aztán beindult a kecskeméti henger. Meglepetésre Varga edző nem cserélt mezőnyben, csupán Pálinkás helyett állt vissza a kapuba Dobó Mónika. A gépezet azonban remekül működött a játékrész derekáig, a 48. percben már hat találat volt a hírös városiak előnye. Dajka Bettit ápolni kellett, így Kemény Dóra állt a helyére, azonban nem zökkentek ki a vendégek, olykor kettős emberhátrányban is állták a sarat. Csakhogy rohamosan fáradni kezdett a KNKSE, így az Orosháza megkezdte a felzárkózást. Az utolsó tíz percben már rengeteget hibázott a vendéggárda, míg a hazaiak vérszemet kaptak, 40 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek (28-28) és hárították az utolsó kecskeméti kísérletet is, így a hat gólos előnyt eltékozolva a KNKSE-nek meg kellett elégednie az egy ponttal.

Varga József vezetőedző: – Kifejezetten jól szövögettük a támadásainkat, de a második félidőben kétszer is kettős emberhátrányba kerültünk, akkor jött vissza az Orosháza. Fizikailag is megterhelte a csapatot ez a periódus, a végjátékban sokat hibáztunk. Úgy érzem, hogy pontot vesztettünk, mintsem pontot szereztünk. Nagyon kiélezett lesz a bajnokság, látszik a hétvégi eredményekből. Dolgozunk tovább, bízom a jobb folytatásban!

Oxxo Energy Orosházi NKSE – Kecskeméti NKSE 28-28 (14-16)
női kézilabda NBI/B kelet, 1. forduló

Kecskemét gsz.: Kemény 1, Dajka 5, Pénzes 9, Kocsis 1, Karacs 5, Hárs 6, Gulyás 1.

Hétméteresek: 3/3 illetve 6/4.
Kiállítások: 10, illetve 8 perc.

Hozzászólások

  1. Pingback: Kesport – Bács-Kiskun megye Online

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés