kesport.hu

Múltidéző: Jovanovics büszke rá, hogy kupát nyert az Univerrel

Az Univer KSE 2006-os kupagyőztes csapatának irányítója, Srdja Jovanovics visszatért Kecskemétre.

2006-ban az Univer KSE történelmi sikert ért el azzal, hogy első kecskeméti csapatként – az Atomerőmű SE-t hazai környezetben 82-79-re legyőzve – megnyerte a Magyar Kupát. Ki ne emlékezne az utolsó percek izgalmaira? Ki ne emlékezne a Pakson szinte hazai pályát teremtő Capricornsra? Ki ne emlékezne a fergeteges ünneplésre? Ki ne emlékezne az együttes irányítójára, Srdjan Jovanovicsra, aki tíz pontot szerzett a fináléban? Talán nincs is olyan, akinek a fejében ne futnának át néhány apró momentum. Na de vajon hogy van ezzel Srdjan Jovanovics?

– Persze, hogy emlékszem! A nálunk sokkal erősebb Pakssal játszottunk a döntőben, s megnyertük a Magyar Kupát. Nagyszerű nap volt ez a klub, a város és a kecskeméti emberek számára. Éjt nappallá téve ünnepeltünk, egy egészen nagy dolgot vittünk véghez. Ha jól tudom, ez az egy kupasikere van a klubnak, én pedig nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek az egésznek részese lehettem. Jól éreztem magamat Kecskeméten, sok tapasztalatot szereztem. Szép emlékeim vannak, még a mai napig is sok barátom van itt. Ha visszajövök, mindig boldog vagyok.

A IV. Félegyházi Kupára meghívást kapott a Temesvár is, Jovanovics pedig a csapat másodedzőjeként tért vissza Kecskemétre.

– Jól éreztem magamat, voltam a városban, ittam egy kávét, közben pedig a régi emlékek jutottak eszembe. Bár a Messzi István Sportcsarnokban épp egy röplabdatorna volt, de azért nem hagytam ki az alkalmat, hogy benézzek.

S hogy mivel telnek mostanában az egykori hős mindennapjai?

– Már hat éve edzősködöm. Két esztendőt töltöttem Romániában, egyet Iránban, egyet pedig Tunéziában. Most visszatértem Temesvárra, másodedzőként dolgozom. Megpróbálunk egy új csapatot építeni, majd kiderül, hogy mit sikerül ebből megvalósítani – nyilatkozta az irányító a ktekosar.hu-nak.

Hozzászólások

  1. Pingback: Kesport – Bács-Kiskun megye Online

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés