kesport.hu

Érvényesítette a papírformát a PLER

Hamar vezetést szerzett a Kecskemét és az első öt percben magabiztosan uralta a játékot. A PLER a 13. percig az egyenlítésért küzdött, a vendégeket rendre csak szabálytalanul tudták megállítani, a büntetőket Halász Máté biztos kézzel lőtte a kapuba. A félidő közepére viszont megrázta magát a PLER és előbb egyenlített, majd átvette a vezetést, sőt, egy 7-0-ás sorozattal sokkolta a láthatóan megzavarodott kecskemétieket. Ocsovai mester előbb a kapuban cserélt, Szél helyére Podobát állította, majd időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, mindhiába. Jól jellemzi ezt a periódust, hogy a 23. percben csupán öt gól állt a KTE neve mellett, ebből kettőt hetesből szerzett a hírös városi gárda. Ocsovai mester próbálta forgatni a csapatot, de ezúttal szinte semmi sem működött, a szünetre hat gólos PLER-előnnyel vonultak a mérkőző felek (15-9).

A második felvonás Mazák-góllal indult, ám a PLER ismét jobban kapta el a fonalat, rendre rést talált a kecskeméti pajzson és hétre hizlalta a különbséget. Ocsovai mester a 36. percben időt kért, ám a PLER-vonatot nemigen lehetett megállítani. Egy-egy támadásra lehozta kapusát a KTE, de hiába szépített, a hazaiak gyorsan kontráztak. A 40. perc környékén Halász osztogatott remek labdákat, de csupán ötig zárkózott a Kecskemét és a pestszentlőrinci csapat egyetlen pillanatra sem engedte ki kezéből az irányítást. Berkes ugyan öt gólt lőtt a bal szélről ebben a játékrészben és Mazák is néggyel gyarapította a hírös városi találatok számát, ez kevés volt a szoros eredményhez. A félidő végén már a megítélt büntetőket sem tudta értékesíteni a KTE, a PLER magabiztosan és megérdemelten tartotta otthon a pontokat.

Ocsovai Zsolt: – Kicsit csalódott vagyok, mert azt hittem, picit jobban megnehezítjük a PLER-nek a dolgát. Az elején jól kezdtünk, aztán érthetetlen módon visszaestünk, mind védekezésben, mind támadásban. Eztán dominált a hazai csapat, és jelentős előnyre tettek szert. Mindemellett kihagytunk négy hétméterest, 13-14 ziccert, egy rangadón ez nem fér bele.

PLER KC – KTE-Piroska Szörp 28-21 (15-9)
férfi kézilabda NBI/B kelet, 2. ford.

Kecskemét gsz.: Halász 4, Bujdosó 2, Kátai 3, Berkes 6, Mazák 4, Szamos 2.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés