kesport.hu

Szombaton itthon rajtol el a HÉP-Röpke SE

Ezen a hétvégén, szeptember 29-én rajtol el az NB II-es női röplabda bajnokság 2018/19-es szezonja, amelyben két Bács-Kiskun megyei csapat, a HÉP-Röpke SE és a Kalocsa érdekelt.

A HÉP-Röpke SE a tavalyi bajnoki címért futott – sikeres – versenyben a legfőbb riválisának bizonyuló Szeged RSE-vel szemben kezdi meg hazai pályán a bajnoki szereplést, ám az idén nem a bajnokság Közép, hanem a Keleti csoportjában. A bajnokság idei lebonyolítása lényegében ugyanúgy zajlik, ahogy a tavalyi évben, tehát az NB I. létszámának a további bővítése miatt a három csoportelsőből kettő az idén is biztosan feljut az első osztályba, de egy sikeres, az NB I. utolsó helyezettjével vívott osztályozó esetén három is. (Az sem változott, hogy a csoportokon belül ezúttal is szerepelnek NB II.-es csapatok és NB I.-es csapatok U21-es csapatai egyaránt.) Annyi változás azonban történt a bajnokság tavalyi lebonyolítási rendjéhez képest, hogy a röplabda szövetséghez beérkezett nevezések nagy száma miatt átrendeződött a területi beosztás. Ugyanúgy, ahogy tavaly, az idén is Nyugati, Közép és Keleti csoportba osztotta be a szövetség a nevező egyesületeket, de a HÉP-Röpke SE az idei szezonban a Keleti csoportba nyert besorolást – írja a BAON.hu.

– Ez egyrészt szakmailag jó, mert új kihívást jelent, hiszen eddig ismeretlen csapatokkal találkozhatunk, – jelentette ki Kása Róbert, hiszen az idén is ő a csapat vezetőedzője –, másrészt viszont költségigényesebb, hiszen több ellenfélhez is messzebbre kell majd idegenbe utazni mint tavaly, ráadásul a több utazás miatt a bajnokság a játékosoknak is egy kicsivel nagyobb leterhelést fog majd jelenteni.

A csapat háza táján is történtek változások. Fontos újdonság, hogy ősztől edzőként Csala Bernát segíti Kása Róbert munkáját. Több változás történt a keretben is: távozott Kanizsai Magdolna, Barabás Franciska és Strung Laura, de érkezőkről is be tudott számolni a HÉP-Röpke SE trénere.

– A felnőtt és az U19 kerethez egyaránt kerültek olyan, tavaly még a serdülő korosztályban versenyző röplabdás lányok, akik a KESI növendékeiként választották ezt a sportágat – kezdett bele az újak bemutatásába Kása Róbert. – Tehetséges fiatalokról van szó, akik az Országos Serdülő Döntőben bejutottak az ország legjobb hat csapata közé, ami óriási sikernek számított a sportiskola részéről. Így tehát a sportiskolából érkezik hozzánk Benkő Réka, Deli Dóra, Forgó Lilienn, Kiss Viktória, Murár Bettina és Pintér Vanessza. Rajtuk kívül érkezett még három felnőtt játékos is, Kádár Gréta, Kenderes Dóra és Pádár Adrienn.

A vezetőedző végezetül elmondta, hogy a csapat augusztus közepén kezdte meg a felkészülést egy egyhetes balatonfüredi edzőtáborral, ahol a tréner örömére hatalmas lelkesedéssel láttak neki a munkának, azt követően pedig hazatértek Kecskemétre, és itt folytatták a bajnoki rajtra való felkészülést. Ezen a hétvégén pedig már be is mutatkozhatnak a lányok a saját szurkolóik előtt, az Árpádvárosi Rákóczi Ferenc Általános Iskola csarnokában.

Hozzászólások

  1. Pingback: Kesport – Bács-Kiskun megye Online

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés