kesport.hu

Elutazott a kecskeméti Árva Cintia az Ifjúsági Olimpiára

Amint arról korábban már beszámoltunk, Argentína (Buenos Aires) ad otthont a 2018. október 6-18. között megrendezésre kerülő 3. Nyári Ifjúsági Olimpiának, ahol 79 fiatal, köztük a kecskeméti súlyemelő, Árva Cintia képviseli Magyarországot.

A magyar csapat október 2-án indul – mondta Bálint Csaba, aki szövetségi edzőként utazik Cintiával. Súlyemelő sportágban egy női (Árva Cintia) és egy férfi (Orsós Richárd) magyar súlyemelő kap lehetőséget az olimpián.

„Nagyon nagy izgalommal várom az utazást és a versenyt – nyilatkozta Cintia – két éve készülök az olimpiára és most is nehéz elhinni, hogy sikerült az utazó csapatba kerülni. A versenyem október 9-én lesz, helyi idő szerint délután fél háromkor. Amikor kiérkezünk, a legfontosabb, hogy leküzdjem az ötórás időeltolódás okozta kellemetlenséget.

Egy súlycsoportban 10-12 versenyző kap lehetőséget; Cintia az 53 kg-os kategóriában indul – vette át a szót Bálint Csaba – a ranglistát még nem ismerjük, de szeretnénk jól szerepelni. Az elmúlt héten megrendezett Junior Országos Bajnokságon Cintia országos csúcsot javított szakításban, bízunk benne, hogy tovább folytatódik a sikeres szereplés – tette hozzá a tréner.

Az olimpián 55 női és 55 férfi súlyemelő lép dobogóra és nagyon büszke vagyok rá, hogy Árva Cintia, a Kecskeméti TE versenyzője is tagja ennek az elit mezőnynek. Buenos Airesből 2018. október 20-án tér haza a magyar csapat.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés