kesport.hu

Marko Djeraszimovics hisz a csapatban

Kecskeméten is kezdődik a kosárlabda szezon. A KTE-Duna Aszfalt márciusig péntekenként játssza a hazai mérkőzéseit a Messzi István Sportcsarnokban, az elsőt október 5-én, pénteken 18 órától; az ellenfél a Debrecen lesz. Jegyek és bérletek változatlan áron vásárolhatók elővételben a Malom Központ infopultjánál, valamint a mérkőzés előtt a Messzi István Sportcsarnok pénztáraiban.

A nyolcadik kecskeméti szezonját megkezdő Marko Djeraszimovics már ikonikus alakja a klub történelmének. Úgy érzi, jó a csapat, és biztos benne, hogy jól is fog teljesíteni a KTE-Duna Aszfalt. A klublegenda a gárda hivatalos oldalán nyilatkozott.

– Gyanítom, várták már az első tétmeccset.

Persze, ez nem is kérdés. Az első félidőben nem voltunk túl jók, de a meccs második felére feljavultunk. Kihagytunk néhány üres dobást, közel voltunk a győzelemhez, de ez már a múlt, csak előre tekintünk. Jó volt újra találkozni Bernard Thompsonnal, mert ő egy nagyszerű srác. Nem sokat beszélgettünk a kosárlabdáról, inkább az volt a téma, hogy kivel mi újság. Azt mondta, jól érzi magát Zalaegerszegen, aminek nagyon örülök.

– Hogyan telt a hét?

Sokat gyakoroltuk az öt-öt elleni játékot, mert nem voltunk túl sokat együtt eddig, talán ez az egyik legnagyobb problémánk. Minden más rendben van, a hangulat kiváló, ahogy mindig. Azt hiszem, napról-napra, meccsről-meccsre javulni fogunk.

– A nyolcadik szezonját kezdte meg Kecskeméten. Ha az idei csapatot összehasonlítjuk az utóbbi néhány év csapataival, akkor mire jutunk?

Az atmoszférára most sem lehet panasz, mindenki nagyon jól érzi magát. Teljesen mindegy, hogy milyen kvalitású egy játékos, ha emberileg nem felel meg, nem maradhat itt. Az edzői stáb és a menedzsment mindig figyel, hogy jó személyiségű játékosokat hozzon, ezért jó a csapategységünk és ezért hangsúlyozzuk mindig, hogy milyen kiváló a hangulat nálunk. Nehéz összehasonlítani az idei keretet a korábbiakkal. Volt olyan, hogy sokan azt mondták, mi majd a tabella hátsó felében végzünk, aztán annál sokkal jobb eredményt értünk el. Jó csapatunk van, én pedig hiszek ebben a csapatban. Biztos vagyok benne, hogy idén is jól fogunk teljesíteni.

– Milyenek az új játékosok?

Mészáros Mátét és Milos Dimicset régóta ismerem, Juan’Ya Green pedig egy hónapja csatlakozott hozzánk, mindhárman beleillenek a csapatba. Persze még gyakorolnunk kell, le kell játszanunk pár meccset együtt, de úgy érzem, jók leszünk.

– Sokan talán még a szezonrajtnál is sokkal jobban várják az első hazai mérkőzést, az viszont biztos, hogy a DEAC ellen nem lesz könnyű dolguk.

Erős csapat a DEAC, amely a nyáron tapasztalt és jó játékosokkal erősített. Forray Gábor viszont minden összecsapásra maximálisan felkészít minket, ezúttal is videóztunk, megnéztük a Körmend elleni meccsüket. Nagyon jó lenne, ha minél több szurkoló kijönne a csarnokba és szurkolna nekünk. Állíthatom, hogy élvezni fogják a meccset, mert két jó csapat találkozik egymással. Bízom benne, hogy a végén együtt örülhetünk a győzelemnek.

(ktekosar.com/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés