kesport.hu

Boronkay Péter díszvendég volt a FODISZ Esélyegyenlőségi futásán

A FODISZ Esélyegyenlőségi futásához csatlakozott a kiváló kecskeméti paratriatlonista. A futófesztiválra az ország minden szegletéből érkeztek fogyatékkal élő gyerekek tanáraikkal, szüleikkel, testvéreikkel.

Az idén 10. éves Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) már 5. alkalommal vesz részt a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon.

A FODISZ és a Budapest Sportiroda az eseményen külön futam keretein belül biztosított lehetőséget a fogyatékossággal élő gyermekeknek, hogy ép társaikhoz hasonlóan átélhessék a versenyzés örömeit, izgalmait. A Futam 500 méteres távján 500-an álltak rajthoz, köztük látás-, hallássérült, értelmükben- vagy mozgásukban akadályozott, szervátültetett, vagy éppen szívbeteg gyermekek. A célbaérkezéskor nagy élmény volt látni a boldog gyermek arcokat, ahogy átfutva a célon nyakukba akasztották az érmeket.

A gyerekeket a Mercedes-Benz Gyár KMSE kiválósága mellett számos nagyszerű sportoló kísérte, többek között Suba Róbert paralimpikon kajakos és Mocsáry Bence utánpótlás korú paratriatlonista.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés