kesport.hu

Ózdon szerzett fontos győzelmet a KTE-Piroska Szörp

A hírös városi férfi kézilabdázók nagy kedvvel játszottak Ózdon és ezúttal kifizetődött erőfeszítésük, megérdemelten hozták el idegenből a két bajnoki pontot.

Ózdi büntető adta meg a mérkőzés alaphangját, ám a kecskeméti csapat Kátai révén hamar egyenlített, majd Füstös révén a vezetést is átvették. Dinamikus támadásaival és stabil védekezésével alaposan meglepte ellenfelét a KTE, a 10. percben már ébresztőt fújt az ózdi közönség. A félidő derekán már öt találat volt a vendégek előnye; az ózdiak trénere időkéréssel próbálta megtörni a hírös városiak lendületét. Megrázta magát a hazai alakulat, felkeményedett védekezéssel blokkolta az ellenfél kísérleteit és a kecskeméti kapu előtt rendre megtalálták a rést a falon, így megkezdték a felzárkózást. Öt perccel a játékrész vége előtt egy gólra zárkózott az Ózd, ám Kátai vezérletével a a KTE ellépett és háromgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe (10-13).

Nagyot fordult a mérkőzés képe a második felvonás elején; Nyeste Balázsék négy perc alatt egyenlítettek, majd két góllal elléptek. Az első tíz percben 6-1-es rohamot produkált az Ózd, így Ocsovai edző hamar időt kért. Füstös és Berkes találatával egalizált a Kecskemét (16-16) és a találkozó 42. percében kezdődtek az igazi izgalmak. Komoly előnyt egyik gárda sem tudott kiharcolni; hol az Ózd, hol a KTE-Piroska Szörp lépett el egy góllal. Az 57. percben Berkes szerzett labdát és kapura tört vele; Nyeste csupán szabálytalanul tudta megállítani, azonnali pirossal ki is szállt a játékból az ózdiak legjobbja. Fontos gólt szerzett Bujdosó büntetőből, majd Szamos és Berkes is betalált, az utolsó gólra pedig már nem tudtak válaszolni a hazaiak – a Kecskemét kivédekezte a kritikus másodperceket és megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Ocsovai Zsolt vezetőedző: – Óriási gratuláció a csapatomnak, úgy gondolom, hogy megtettük az első lépést a gödörből kivezető úton. Példás volt az az elszántság és alázat, amivel ma küzdöttünk, hasonló kellett volna az elmúlt három fordulóban és akkor boldogabban néznénk a tabellára. Fontos győzelmet szereztünk, hiszen elindultunk felfelé és bízom benne, hogy ez volt az első nagy lépés kitűzött célunk felé.

ÓAM-Ózdi KC – KTE-Piroska Szörp 25 – 26 (10 – 13)
Gólszerzők: Tóth N. 2, Bujdosó 6, Füstös 6, Kátai 7, Berkes 3, Szamos 2
Hétméteresek: 4/4 ill. 2/2
Kiállítások: 8 perc illetve 14 perc

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés