kesport.hu

Ismét kitettek magukért a kecskeméti futók

Bács-Kiskun kapta a második legnépesebb nevező megye címet a hétvégi 33. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon.

A megye legjobb maratoni női futója, a kecskeméti Pászti Edit nem elégedett meg a nők közötti top 30-as helyezésével, figyelemreméltó idejével kategóriája ezüstérmét is kiérdemelte (03:22:40). Szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott Patocskai Tamás. A kunfehértói futó a 6.800 nevező közül a 117. helyet érte el egyéniben (03:06:33).

A 30 km-es távon is remekeltek a megyei sportolók. A helvéciai Olasz Anita 26. lett a női mezőnyben, míg a kecskeméti Gyenes Balázs a 66. helyet szerezte meg a férfiak között. A teljes mezőny 1.500 fős volt.

A megyéből 362 nevezés érkezett, ezzel Budapest és Pest megye után a második legnépesebb nevező megye címet kapta.
A hétvégi, 2 napos 33. SPAR Budapest Maraton Fesztiválra összesen 33.500 nevezőt regisztrált a szervező Budapest Sportiroda. Ez a létszám meghaladja a tavalyi nevezéseket, így lett az idei fesztivál minden idők legnagyobb hazai szabadidős sporteseménye. Magyarország több városában is megközelítően ennyien laknak, olyan, mintha Ózd vagy Szekszárd minden lakosa elindult volna az eseményen.

Rekord született a külföldi nevezők számában is, 96 országból 5.200-an érkeztek Budapestre. Hazánk 1062 településről, azaz minden harmadik helységéből érkeztek futók. A legidősebb induló a 85 éves Kenyér Imre volt. Számos művész, politikus és sportoló is rajthoz állt a két napon. Szijjártó Péter külügyminiszter első maratonját Budapesten teljesítette, élete 175. maratonját futotta le Kele Géza, a BSI felvidéki nagykövete és váltóban indult az HBO sikersorozatának, az Aranyéletnek a csapata.

A futás ünnepén nem számított, hogy ki honnan jött, milyen a családi állapota, mennyi idős és hogy esetleg valamilyen fogyatékkal él. A résztvevőket a sport szeretete hozta össze. Sokan azért álltak célhoz, hogy ezzel segítsenek egy-egy civil szervezetnek, adományt gyűjtsenek, felhívják a figyelmet egy társadalmilag fontos ügyre, vagy saját közösségüket formálják, erősítsék.

Patocskai Tamás

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés