kesport.hu

Súlyemelés: Árva Cintia 4. helyen végzett az Ifjúsági Olimpián

A KTE súlyemelő szakosztályának kiválósága átadta a múltnak a korább ifjúsági országos csúcsot és a negyedik helyen végzett Buenos Airesben.

Árva Cintia az Ifjúsági Olimpián 53 kg-os súlycsoportban lépett dobogóra és bemutatkozása nagyon jól sikerült. Szakításban 63 kg-os kezdő fogását magabiztosan teljesítette, majd a 66 kg-os és 69 kg-os gyakorlata is sikeres volt és a negyedik helyről várta a folytatást. Lökésben 83 kg-os első gyakorlatával biztosította az összetett negyedik helyezést, 88 kg-os sikeres lökésével megjavította az ifjúsági országos csúcsot. A kecskeméti versenyző harmadik fogásával, 91 kg-mal a tizenhat éve fennálló junior országos csúcsot szerette volna átadni a múltnak, de csak felvenni sikerült, a lökésre elfogyott az erő. Így 157 kg-os összetett eredménye Cintia részére olimpiai negyedik helyezést és egy újabb országos csúcsot jelentett.

Nagyon örülök Cintia eredményének – mondta Bálint Csaba vezetőedző – hiszen rengeteg munkánk van benne, két évet készültünk arra, hogy kijussunk az olimpiára. Célunk az 5-8. hely valamelyikének megszerzése volt, így az eredmény felülmúlta várakozásainkat.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés