kesport.hu

Az esélyesebb Tatabánya legyőzte a KKC-t

A nyolcadik helyen álló Kecskeméti KC a jelenleg a dobogó harmadik fokán állomásozó Tatabányai KC csapatát fogadta. Hiába küzdöttek nagyot a hírös városiak, nem tudták otthon tartani a győzelemért járó két pontot.

Jól kezdték a mérkőzést a hazaiak, ugyanis  a Burján testvérek vezetésével rögtön négypontos előnyre tettek szert, 6-2. Csupán a harmadik percig sikerült tartani a különbséget, utána egy fokozattal feljebb kapcsolt a Tatabánya és egy perc leforgása alatt lefaragták hátrányukat, majd a vezetést is magukhoz ragadták, 9-11. Erre egy remek betöréssel Kálló még válaszolt, de ezt követően sorra kihagyott ziccerek sújtották a kecskemétieket, így a vendégek ötpontosra növelték a differenciát a két csapat között, 11-16. Magna még egy nagyszerű középtávolit elsüllyesztett ugyan, de ez csupán kozmetikázásra volt elég. Így az első etap végén 13-16-ot mutatott az eredményjelző.

Egy Kálló által értékesített ziccerrel kezdődött meg a második negyed, amit a hazai publikum bánatára hét tatabányai pont követett, 15-23. Ekkor a mérkőzés során először időt kért a Tatabánya trénere. Ezt követően folyamatos pontváltás volt a két csapat között. A hazaiaktól kétszer Schlégl, egyszer Burján L. volt eredményes, de a hétpontos különbséget nem tudták ledolgozni, így 25-32-nél ért véget az első félidő.

A harmadik játékrészre mintha egy teljesen másik kecskeméti csapat jött volna ki a pályára. Buzánczky nagyon aktív volt, először elsüllyesztett egy középtávolit, majd értékesített egy ziccert, amire Burján L. büntetői még rátettek egy lapáttal, így csupán három pont volt a különbség a két csapat között, 31-34. A hírös városiaknak az ötödik percig sikerült tartania a lépést a vendégekkel, de két gyors kosárral ismét hét pontra növelte előnyét a Tatabánya, 35-42. Ezt követően Schlégl vette hátára a csapatot és egy ziccert, illetve egy hárompontost is berámolt, 42-46.

A harmadik negyed végéig úgy tűnt sikerül tartani a négypontos differenciát, ám a vendégek irányítója a dudaszó előtt bevágott egy hármast, 44-51.

A negyedik etap négy tatabányai ponttal kezdődött, amire Schlégl két bedobott büntetővel válaszolt, 46-55. Ismét a hazaiak játszottak nagyobb kedvvel, Schlégl és Burján L. nagyszerű cselsorozat után értékesítették ziccerüket, míg Kálló büntetőből volt eredményes, 49-57. A következő támadás során Schlégl tört be, de egy faultgyanús szituációban megszerezték tőle a labdát és kosárral zárták le az ebből induló kontrát, ami végül megpecsételte a hazaiak sorsát, 51-59. Magna egy távoli dobást még pontra váltott, de az utolsó másodpercekben még erre is volt válasza a hazaiaknak, így kialakult az 54-61-es végeredmény.

A meccs értékelése kapcsán a KKC vezetőedzőjét, Kónya Leventét kérdezte portálunk: – Először is szeretnék gratulálni az ellenfél csapatának, nagyot küzdöttek. Igazából a küzdéssel nálunk sem volt probléma, játékban viszont sokszor pontatlanok voltunk, amit az utolsó két percben produkáltunk azt kéne megpróbálnunk egy teljes meccsre kivetíteni. Alapvetően a vereség okaként a rutintalanságot mondanám. Az első félidőt nagyon idegesen kezdtük, a második félidőre próbáltunk lenyugodni, de ebben a játékrészben is sokszor a kapkodás jellemzett bennünket. Készülünk a következő meccsre, ahol a feljutásért küzdő Szigetszentmiklóshoz látogatunk. Nem mi számítunk esélyesnek, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért.

Hazai pontszerzők: Burján L. 12, Kálló 8/3, Buzánczky 8, Burján B. 2, Magna 5/3, Tasi 6, Schlégl 13/3

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés