kesport.hu

ScoreGoal U18 bravúr Kartalon

A KTE Labdarúgó Akadémián nevelkedett fiatal labdarúgók harcos ellenfelet fektettek két vállra.

Debütált az U18-as korosztályunk az NB I Keleti csoportjában, és nem is akárhogyan. Ugyan a 2. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat, ám a 10. percben Bodor nagyszerű egyéni megoldásával sikerült az egyenlítés. 10 méterre a kaputól megkapva a játékszert jó irányba cselezve és a rövidet célozva lőtt szép gólt. Két perccel később már a vezetést is megszerezték fiatal játékosaink. Szalai oldalberúgására Pécsi érkezett villámgyorsan a hosszú kapufához és ott már nem hibázott. A kartaliak nem adták fel, elég volt egy rövid védelmi megingás és egyenlíteni tudtak. A félidő végére jött a hírös városi slusszpoén: újra Szalai főszereplésével és passzából született az újabb kecskeméti találat, ezúttal Busa érkezett jókor és a 16 éves játékos védhetetlen gólt lőtt.

A második félidő már a harcról és a küzdésről szólt, mindkét oldalon sok szabálytalansággal, amit a játékvezetők szigorúan büntettek. Nagy Dávid a mérkőzés ezen periódusában 2 kisbüntetőt is hárított, ezzel tartva csapatát a meccsben. A végső döfés a 37. percben érkezett: Szedmák szerzett labdát a félpályánál, egy cselt követően 11 méterről lőtt kapura, amibe még bele tudott kapni a hálóőr, ám Szedmák másodjára már könyörtelenül bevágta. Végeredmény: 2-4 a Scoregoal javára. Igazán jó bajnoki kezdés!

Bódi Attila utánpótlás vezetőedző értékelése: – Harcos és kellemetlen ellenféllel találkoztunk. Nagy sok párharcot kellett a srácoknak megvívniuk, de felvettük a kesztyűt. Ezúttal egyénileg és összjátékban is felülmúltuk a hazaiakat. Igazán fontos győzelmet szereztünk, egyrészt mert a bajnokságban az első mérkőzésünket játszottuk, másrészt a kartali katlanban sok csapat fog még elvérezni. Sokat kell még tanulnunk; leginkább védekezésben és a pontrúgások tekintetében. A következő hetekben tovább fogjuk gyúrni a srácokat!

 

Kartal SE U18 – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club U18 : 2-4 (2-3)
Gólszerzők: Bodor, Pécsi, Busa, Szedmák.

(ScoreGoal facebook)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés