kesport.hu

Futsal: Szárnyal a ScoreGoal!

Tripla mesterhármas egy mérkőzésen – nem csalódtak azok a nézők, akik kilátogattak hétfőn este a Messzi István Sportcsarnokba, a ScoreGoal és a Nyírbátori SC bajnoki mérkőzésére.

Nagy lendülettel kezdett a hazai alakulat és hamar helyzetekig jutott, noha az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, ám így sem unatkozott a sportcsarnok közönsége; Móra Viktor a 3. percben vette be először a nyírségiek kapuját (1-0). A kék oroszlánok ekkor kezdtek bemelegedni, időnként Dobosi Zsolt méregette a lőtávolságot, a Nyírbátor viszont kontrákból igyekezett eljutni a kecskemétiek kapujáig, de vagy Peltzer volt a helyén, vagy Rutai blokkolta a zöld-fehérek kísérletét. A 10. perc környékén aztán beindult a ScoreGoal-henger; Marsa kényszerítőzött Mórával, aki megduplázta góljai számát, egyben a hazaiak előnyét (2-0). Dobosi Zsolt zilálta ezután a vendégek védelmét, hol parádés beadással, hol kapuralövéssel kötötte le a hátsó alakzatot. Gólig mégis Deák Donát jutott a 15. percben, hogy aztán rövid időn belül mesterhármast rúgjon: a 16. és a 17. percben is mattolta Tóth Krisztán kapust (5-0). Megzavarodott a nyírbátori csapat, hiszen kezdett számukra elúszni a meccs, így Móra passzából Kovács József a félidő végén könnyedén lőtte be a hatodik kecskeméti gólt (6-0).

A nézők egy része még le sem ült a székére; a második félidő első percében Rutai lőtte kapura a labdát, amit aztán Sallai Bence kotort a hálóba (7-0). Tévedett, aki azt gondolta, a magabiztos előny tudatában kienged a ScoreGoal, Bánóczki a 23. percben tíz méterről lőtt ki a jobb alsót (8-0). Koós Károly edző remekül forgatta csapatát, mindig friss sor volt a pályán, így egyetlen percre sem veszített ritmusából a találkozó. Remekül működött a Móra-Kovács páros játékkapcsolata, a 35. percben a kapuig kényszerítőztek, Móra pedig meglőtte a maga harmadik találatát is, ezzel már ketten tripláztak a hétfő esti mérkőzésen (9-0). A 39. minutumban Marozsi futott keresztbe a kapu előtt és alig várta, hogy a kapus kísérje, nagyszerű gólt lőtt a vissza-alsóba (10-0). A nyírségi legénység ekkor már a becsületéért küzdött; Bagi kapott jó labdát a balszélen, de lövése a kapufán csattant, kísérletét Rutai tromfolta; kilenc méterről jól megnézte a kaput és a 32. percben mesterien helyezett a hálóba (11-0). Újra a Nyírbátor percei következtek; előbb Kovács Béla Róbert cselezett a kapuig, majd Scheibli veszélyeztetett, de eredménytelenül.

Végül látványosra sikeredett a vendégek becsületgólja; Kovács Béla Róbert a saját térfeléről ívelt a kint álló Peltzer kapus felett a hálóba (11-1).

Az i-re Kovács József tette fel a pontot; a 37. percben a bal oldalon vezette a játékszert, türelmesen megvárta, hogy kilépjen a kapus és elegánsan begurította mellette a labdát, hogy aztán ugyanő a 38. percben is gólt szerezzen, így a ScoreGoal fényes diadalt aratott, Deák, Móra és Kovács pedig mesterhármast rúgott (13-1).

ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club – Nyírbátori SC 13 – 1 (6 – 0)
Férfi futsal NB II. Keleti-csoport, 8. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette, Kovács G., Nyekita

Gólszerzők: Móra (3’, 10’, 25’), Bánóczki (23’), Sallai (21’), Kovács J. (18’, 37’, 38’), Deák (15’, 16’, 17’), Marozsi (29’), Rutai (32’) ill. Kovács B. (35’)

Hamarosan videós értékeléssel jelentkezünk, a kesport.hu Koós Károly edzőt és Móra Viktort kérdezte.

Hozzászólások

  1. Pingback: Videó: tripla mesterhármas a ScoreGoal-Nyírbátor meccsen – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés