kesport.hu

Nem sikerült a bravúr Szigetszentmiklóson

Idegenbe utazott a KKC, a feljutásért küzdő BKG DSE Szigetszentmiklós csapatához, ahol egy végletekig kiélezett mérkőzésen végül alulmaradtak a jóval esélyesebb ellenféllel szemben.

Megilletődve kezdte az összecsapást a kecskeméti alakulat. Rögtön a mérkőzés elején nyolc pontot rámolt be a hazai gárda, amire csupán három egységgel sikerült válaszolnia a hírös városiaknak, előbb Burján volt eredményes középtávoliból, majd később Schlégl dobott be egy büntetőt, 8-3. Egy pillanatig úgy tűnt, le tudja dolgozni hátrányát a Kecskemét. Ismét Schlégl volt eredményes egy tempódobásból, majd rá egy percre Kurtz értékesítette ziccerét, 8-7. Ezután visszavette a kezdeményezést a Szigentszentmiklós, és gyorsan szereztek hat pontot. Buzánczky ugyan még bedobott egy közelit, de ez csupán szépítésre volt elég, így 14-9 állt az eredményjelzőn az első etap végén.

A második játékrészt remekül kezdte a KKC, Balogh faulttal együtt értékesített egy ziccert, így dobhatott egy büntetőt, aminek köszönhetően három pontra csökkentette a különbséget a két gárda között, 14-11. Majd Mérész és Buzánczky révén sikerült is egyenlítenie a kecskemétieknek, 16-16. Nem sokkal később Kurtz hárompontosának hála a vezetést is sikerült magához ragadnia a vendégeknek, 16-19. Ezt követően folyamatos ponváltások következtek. Egészen 24-24-es állásig, amikor a hazaiak véleményes bírói ítéleteknek köszönhetően négy pontra elhúztak, 28-24-nél ért véget az első félidő.

A harmadik negyedre Burján kapott vérszemet és rögtön az elején két hármast is bevágott, 32-30. Ezután Kurtz és Schlégl újra előnyhöz juttatták csapatukat két középtávolinak köszönhetően, 33-34. A sok kihagyott kecskeméti ziccer megbosszulta önmagát, a hazai csapat nem hibázott, ezáltal hat pontra sikerült elhúzniuk, 40-34. Ezt követően a végig nagyszerűen játszó Kurtz egymaga szerzett öt pontot egy tempó és egy tripla formájában, 40-39. A hazaiak viszont nem engedtek a gyeplőn és hatpontos előnyre tettek szert, amire még a negyed vége előtt Schlégl válaszolt, így 46-39-nél szólalt meg a duda.

A negyedik etapot is a Szigetszentmiklós kezdte jobban, ezáltal tíz pontos előnyt sikerült kialakítaniuk, amin Schlégl szépített egy elsüllyesztett triplával, 51-44. Ismét rengeteg dobást rontott a kecskeméti csapat, aminek köszönhetően tizenkétpontosra dagadt a különbség a két együttes között. Ezután egy fokozattal feljebb kapcsoltak a hírös városiak. Balogh, Kurtz, majd később Burján és Schlégl dobásainak köszönhetően összesen nyolc pontot sikerült szereznie a kecskemétieknek, hatpontosra csökkentve ezzel a különbséget, 56-52. A szűk rotációnak köszönhetően, sajnos a meccs végére elfáradtak a lányok, így nem sikerült a bravúrgyőzelem. 63-52-re megnyerte az összecsapást a szigetszentmiklósi alakulat.

A meccs értékelése kapcsán a KKC vezetőedzőjét, Kónya Leventét kérdezte portálunk: – Le a kalappal a lányok előtt, mert gyakorlatilag az egész meccs folyamán megcsinálták azt, amit kértem tőlük, végig nagyon precízek voltak védekezésben. Támadásban kicsit meg voltunk illetődve, ha döntő pillanatban jobban koncentráltunk volna, akár a bravúr győzelemre is lett volna esélyünk.

 

BKG DSE Szigetszentmiklós – Kecskeméti KC 63 – 59 (14-9, 16-15, 16-17, 17-11)

Pontszerzők: Kurtz 14/6, Burján 12/6, Schlégl 13/3, Balogh 7, Buzánczky 4, Mérész 2

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés