kesport.hu

A Kaposvár nyerte a rangadót

Szombaton este játszotta első rangadóját a szezonban a Kecskeméti Röplabda Club. Az ellenfél a szintén veretlen Kaposvár volt, mellyel kiélezett csatát vívott. A mérkőzést végül a Kaposvár nyerte 3-1-re. 

Már a mérkőzés kezdete előtt váratlan esemény zavarta meg a kecskemétieket, ugyanis a csapatkapitányuk, Krupánszki Olivér a bemelegítés során bokasérülést szenvedett. 

Rangadóhoz méltó ütésekkel kezdtek a csapatok, elsősorban a KRC. Pesti Marcell és Isaias Sanchez is több pontot szereztek a hazaiaknak, majd a légiós hatalmas blokkjával már 6-2 volt a táblán. Időt is kért a Kaposvár, mely pozitívan hatott rájuk, és feljöttek 7-5-re. Kitűnő blokkokat mutattak be a hírös városiak és folyamatosan egy-két ponttal ellenfelük előtt jártak. Pesti és Gacs bivalyerős ütéseivel 17-14-nél újabb lélektanilag fontos előnyt harcolt ki a KRC. Látszódott a pályán lévő feszültség a csapatokon, hiszen mindkét oldalon több, ki nem kényszerített hibát vétettek a játékosok. 22-22-nél egy rossz hazai fogadást követően egalizált a Kaposvár, majd először a mérkőzésen 24-23-nál vezetettek, mely rögtön játszmalabdát eredményezett nekik. Dávid Zoltán időkérése után azonban ezt még hárította a Kecskemét, a második szettlabdájukat viszont már kihasználták a somogyiak, 0-1. 

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a következő szett elején. Egy kérdéses bírói ítéletet követően két pontra sikerült ellépnie a vendégeknek (6-8), de nem engedték leszakadni magukat Gacs Dánielék. Sőt, Pesti remek ejtésével már vezettek, Isaias ütése után 12-9-nél pedig már a vendég trénernek kellett időt kérnie. Ez sem akasztotta meg a kecskemétieket, már 4 ponttal is vezettek (15-11). A szettet jórészt a Kecskemét uralta, a kérdés már csak az volt, kitart-e a végéig. 20-15-nél kapaszkodhatott a Kaposvár. 23-19-es hazai vezetésnél egy rendkívül látványos labdamenetet nyert meg a vendég együttes, majd újabb pontszerzéseikkel beérték a KRC-t. Csak úgy, mint az első szettben, ismét a játszma végén kerekedett ellenfele fölé a Kaposvár, és 24-26-ra nyerte azt, 0-2.

A harmadik szett eleje sem a kecskemétiek akarata szerint alakult. Láthatóan megzavarodva játszottak, több hibával, így a Kaposvár már 5 ponttal is vezetett (1-6). Nagynak tűnt a baj, de megrázták magukat a hazaiak és 8-8-nál utolérték a vendégeket. Ekkor azonban megint a dunántúliak percei következtek, és 4 pontra elléptek, 8-12. Szervahibák, rossz fogadások, és megkérdőjelezett bírói ítéletek következtében már 11-17-re is vezetett a Kaposvár, de a KRC nem adta fel. 21-nél utolérte a vendégeket, 22 pontnál pedig már ők vezettek. Hosszú, és izgalmas labdameneteket hozott a játszma vége, ezúttal azonban a Kecskemétnek alakult jobban a vége (25-22). 

Óriási játékkal kezdődött a negyedik játszma, hiszen egy össze-vissza pattogó labdát Pesti Marcell a lábával mentett meg, majd Gönczi Imre be is ütötte. A Kaposvár azonban rögtön átvette az előnyt, 4 pontos fórt is kiharcoltak (6-10). A túloldalon Pesti Marcell vitte vállán a csapatát. 10-14-nél Dávid Zoltán időt kért, ami után csökkent is a hátrány, ám a kritikus szituációkból a Kaposvár jött ki jobban. Jó vendég nyitást követően 16-20-nál visszaállt a négy közte. Kellett a nagy hajrá a hazaiaktól, ám a Kaposvár már nem engedte ki a mérkőzést a kezei közül. 1-3. 

Dávid Zoltán, a KRC vezetőedzője: – Ilyen mérkőzésre számítottam, viszont azzal nem számoltam, hogy a mérkőzést megelőzően lesérül a legjobb játékosom, illetve azzal sem, hogy a bírók ilyen rossz döntésekkel sújtják csapatomat. A legrosszabb pillanatokban a legnagyobb butaságokat fújták a mi kárunkra. A játékosaimmal és a hozzáállásukkal viszont abszolút elégedett vagyok, de taktikailag még fejlődnünk kell. A sportban nincs ha, de véleményem szerint ez a mérkőzés máshogy is alakulhatott volna.

 

Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE 1-3 (24, 24, -22, 20)

Férfi NBI, B csoport, alapszakasz, 5. forduló

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 350 néző

KECSKEMÉT: Gacs 11, Szabó M. 5, Pesti 22, Isaias 14, Gönczi 13, Amarildo 3, Csere: Deák (liberó), Kara (liberó), Szabó V., Dobos, Török, Edző: Dávid Zoltán

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés