kesport.hu

Nem sikerült a Röpke-bravúr

A képzeletbeli dobogó legfelső fokán tartózkodó Békéscsabai-RSE csapatát fogadta hazai pályán a HÉP-Röpke SE. Kettejük csatája a végletekig kiélezett, izgalmas játszmákat hozott, de végül a vendégcsapat diadalmaskodott 3-2-re.

Remekül kezdte a mérkőzést a Röpke, az első szett elején már 6-0-ra is vezettek. 10-4-nél látta elérkezettnek az időt a Békéscsaba trénere, hogy rendet rakjon a fejekben, így élt az időkérés lehetőségével. A hazaiak a játékmegszakítás után is töretlenül rohamoztak, nagyon kevés hibával játszottak, aminek meg is lett az eredménye, tíz egységnyire növelték a két gárda közti differenciát, 17-7. A tízpontos különbség állandósult, így az első szettet tükörsimán, 25-15-re behúzták a hazaiak.

A második felvonást már összeszedettebben kezdte meg a vendég együttes, aminek folyamatos pontváltás lett a következménye. Egészen 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a felek, amikor a békéscsabaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, ezáltal három ponttal többet sikerült beütniük ellenfelüknél, 9-12. Kása Róbert a mérkőzés folyamán ekkor élt először a játékmegszakítás lehetőségével, de a hazaiak legnagyobb bánatára csak még tovább mélyült a két csapat közti szakadék, aminek köszönhetően a vendégek folyamatosan növelni tudták pontjaik számát, míg a hazaiak támadásai ellen rendre sikerrel állták a sarat. Ennek eredményeként ezúttal a vendégek örülhettek a játszma végén, 14-25.

A harmadik szettet meglehetősen álmosan kezdte a Kecskemét, rögtön hétpontos hátránnyal indítottak, amit a vendégeknek sikerült is tartani egészen 13-20-ig. Ekkor a hazaiak mestere, Kása Róbert időt kért, ami remek döntésnek bizonyult. Hamar feljavult a Röpke játéka, Kökény Petra vezérletével vert helyzetből 26-24-re nyerték meg a harmadik etapot, így a vezetést is újra magukhoz ragadták.

A negyedik felvonást ismét a Békéscsaba kezdte jobban, öt ponttal sikerült elhúzniuk rögtön az elején, 3-8. Kása ekkor mutatta a bírónak, hogy szeretné megszakítani a játékot, de ezúttal nem sikerült rendet tennie a fejekben, az ötpontos különbség folyamatossá vált, egészen a szett végéig, amit még sikerült három ponttal megfejelnie a vendégeknek, 17-25. Egalizáltak tehát a vendégek, következhetett a mindent eldöntő ötödik játszma.

A döntő felvonásban ismét Kökény lépett elő vezérnek, remek játékának köszönhetően kétpontos előnyhöz juttatta csapatát, 8-6. A vendégek mestere megérezte a veszélyt, így időt kért, aminek az lett az eredménye, hogy csapata kiegyenlített, 8-8. Ekkor Kása is jelezte, hogy szeretné megszakítani a játékot, de hiábavalónak bizonyult, játékosai elfáradtak fejben és már nem tudták tartani a lépést a listavezetővel, így 9-15-re elvesztették az utolsó játszmát. 3-2-re a Békéscsabai-RSE diadalmaskodott az összecsapáson.

A mérkőzést Kása Róbert, a Röpke vezetőedzője értékelte: – A listavezetővel játszottunk mérkőzést. Azt gondolom, hogy a Békéscsaba a honi röplabdázás fellegvára. Az NBI-es csapat közvetlen utánpótlásával játszottunk, ők az NBII-es mezőnyből bőven kiemelkednek. Velük sikerült egy 3-2-es meccset játszanunk, le a kalappal a lányok előtt. Sajnos csapatom az ötödik szettre elfáradt fejben, szerencsétlenül pattant pár labda, így kikaptunk, de még egyszer mondom, csak gratulálni tudok a lányoknak, az előző heti teljesítményüket sokszorosan felülmúlták.

HÉP-Röpke SE- Békéscsabai RSE 2:3 (25-15, 14-25, 26-24, 17-25, 9-15)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés