kesport.hu

Simán kikapott a Kecskeméti KC az ELTE csapatától

A tabella harmadik fokán álló ELTE együtteséhez látogatott a KKC, de nem sikerült a bravúr, így otthon tartották a győzelemért járó két pontot a hazaiak.

Az első negyed elején fej-fej mellett haladt a két csapat, egészen 4-4-ig, amikor a hazaiak magukhoz ragadták a stafétabotot és elhúztak előbb négy, majd később már hét ponttal is, 14-7. Ezt követően csupán kozmetikázásra futotta a kecskemétiek erejéből és Burján B. középtávolijának köszönhetően 14-9-re módosult az eredmény.

A második etap jól kezdődött a vendégek számára, hiszen Magna süllyesztett el egy tempódobást, 14-11. Nem sokáig reménykedhettek a hírös városiak a feltámadásban, ugyanis a pestiek gyorsan visszaállították az ötpontos különbséget, amit nem sokkal később már tízre is feltornáztak, 21-11. Ezen még Schlégl és Kurtz szépített, de a félidő végére elhúztak a pestiek kilenccel, majd a dudaszó előtt még bevágott egy középtávolit a hazaiak irányítója, amivel 31-19-re módosította az állást.

A harmadik negyedben Burján B. kezdte meg a pontgyártást, amire Schlégl és Kurtz rátett egy lapáttal, 33-25. Ezt követően azonban sötét percek következtek a vendégek számára, hiszen a hazaiak tizenötpontnyi különbséget ékeltek a két csapat közé, 40-25. Nem sikerült javítania a kecskemétieknek. Csupán egy egységnyit tudtak ledolgozni hátrányukból, így 44-31-es állással zárult a harmadik felvonás.

Az utolsó etapot is jobban kezdte az ELTE, de erre még Magna és Buzánczky képes volt válaszolni egy-egy bedobott kétpontos formájában, 48-35. Ezután egy fokozattal feljebb kapcsolt a hazai csapat, aminek következményeképp húszpontos differenciát mutatott az eredményjelző, 55-35. A húszpontos különbségre még nyolcat rápakolt az ELTE, ezáltal kialakult a 63-35-ös végeredmény.

A találkozót a KKC vezetőedzője, Kónya Levente értékelte: – Az első félidőben nem voltak gondok a játékkal, kicsit bátortalanok voltunk, de összességében higgadtan kosaraztunk. A második félidőben rendkívül dekoncentráltak voltak a lányok, illetve kimaradt egy-két dobás, aminek következtében teljesen összezuhantunk. Legnagyobb fegyvereinket, a lelkességet és az agresszivitást nem használtuk ki, ennek tudható be a huszonnyolcpontnyi különbség.

ELTE-BEAC Újbuda – Kecskeméti KC 63 -35
Női kosárlabda, amatőr, piros-csoport, 5. forduló
Gabányi László sportcsarnok

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés