kesport.hu

Megyei fiatal játékvezetők nemzetközi és országos sikerei

Bornemissza Norbert (forrás: Facebook)

Holczimmer Andor az MLSZ BKMI Játékvezetői Bizottságának elnöke a következő játékvezetői sikerekről számolt be.

– Október végén került sor az UEFA Nyon-i központjában az UEFA CORE programjának második továbbképzésére. Magyarországot Zierkelbach Péter és Szalai Balázs mellett a megyénkhez tartozó Garai Péter NB I-es asszisztens képviselte.

Az Európa legtehetségesebb fiatal játékvezetőit és asszisztenseit foglalkoztató programban a kiválasztottaknak számot kellett adniuk fizikai és elméleti felkészültségükből (angol nyelven), valamint a gyakorlati foglalkozások keretében mérkőzést vezettek a francia IV. osztályú bajnokságban, amit volt FIFA játékvezetőkkel elemeztek ki. A kurzus sikeres elvégzését követően oklevelet vehettek át a résztvevők Roberto Rosettitől, az UEFA Játékvezetői Bizottságának elnökétől.

Szintén a közelmúltban NB I-es asszisztensünk Bornemissza Norbert a PAOK – AEL Limassol UEFA Youth League (U-19 Bajnokok Ligája) mérkőzésen közreműködött Görögországban. A mérkőzés szakmailag jól sikerült és kiváló tapasztalatszerzési lehetőség volt kollégánk számára.

Mindezen sikerek mellett Kiss Anikó Tünde NB I-es női játékvezetőnk jelenleg kiválóan teljesít az MLSZ Játékvezetői Bizottsáágnak Haladó Akadémiáján. A nemzetközi mintára és rengeteg innovatív megoldással működő akadémia egyik tehetséges résztvevője kiváló eredményei miatt nem is olyan régen vezethette az NB I-es női bajnoki döntőt MTK – FTC, majd most novemberben a DVTK – FTC női NB I-es rangadót is.

Reméljük, hogy a továbbiakban is hasonló sikereket érhetnek el fiatal tehetséges játékvezetőink és asszisztenseink, öregbítve ezzel Bács-Kiskun megye hírnevét.

(bacs.mlsz.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés