kesport.hu

Idegenben hengerelt a KKC

A Kecskeméti KC a Diósgyőr otthonába látogatott, ahol egy rendkívül tartalékos DVTK-val csaptak össze, így nagyon simán, 71-54-re kiütötték ellenfelüket.

Remekül kezdték a mérkőzést Kónya Levente tanítványai. Rögtön a mérkőzés elején sikerült hatpontos előnyt felhalmozniuk, Burján L. és Kálló révén, 0-6. Ezt követően a hazai csapat megközelítette egy pontra a kecskemétieket, de Buzánczky sikeres középtávolijának, illetve Schlégl hárompontosának köszönhetően hamar visszaállt a hatpontos különbség, 6-12. Ezután Kurtz és Kálló gyarapította tovább a pontok számát, így tizennégyel ment a KKC, 6-16. Némileg összeszedte magát a hazai csapat és feljöttek hét pontra, amit a negyed végéig sikerrel tartottak, így 12-19-cel ért véget az első negyed.

A második etapot is jobban kezdték a vendégek, Burján B, Kálló és Buzánczky bedobott kosarainak hála 14-27-re sikerült elhúzniuk. Majd ismét Burján B. volt eredményes, két értékesített büntető formájában, melyet Schlégl fejelt meg egy közeli és egy hárompontos segítségével, 17-34. Az félidő végére Mérész is feliratkozott a pintszerzől közé, így 24-38-cal ért véget az első játékrész.

A harmadik felvonásban Buzánczky és Kálló kezdték meg a pontgyártást, előbbi egy középtávoli, míg utóbbi egy tripla formájában volt eredményes, 24-43. Ezután több hazai pont következett, amire előbb Burján, majd később Schlégl válaszolt 34-50. Ezt követően Kálló süllyesztett el egy középtávolit, majd Vincze is megszerezte első pontjait a mérkőzésen. A harmadik játékrész során először volt eredményes Kurtz, de rögtön kétszer is pontra váltotta dobását, amivel kialakította a 36-58-as állást.

Az utolsó negyedet ugyanott kezdte a KKC, ahol az előzőt abbahagyta, Kálló egy sikeres közelit és egy büntetőt is értékesített, míg Kurtz egy tempót vágott be, 38-63. Majd a mérkőzés folyamán először Csomor is eredményes tudott lenni, miután sikerrel értékesített egy ziccert, 46-65. Ezt követően előbb Schlégl vágott be egy ziccert, majd rögtön a következő támadásból Kálló is szerzett egy kétpontost, 46-69. A KKC utolsó pontjait a mérkőzés végén Mérész szerezte, amit már csak hazai pontok követtek. Simán 54-71-re behúzta a mérkőzést a hírös városi alakulat.

Kónya Levente, a KKC vezetőedzője: – Az igazat megvallva, ellenfelünk hozzánk hasonlóan másnap szintén junior mérkőzést vív, ezért kiültették kulcsjátékosaikat. Ez persze semmit nem von le mai teljesítményünk értékéből. Tulajdonképpen a mérkőzést végig kontrollálva, minimális hullámvölgyekkel, időnként szemre is tetszetős játékkal sikerült nyernünk. A lányoknak gratulálok a győzelemhez, a miskolci fiataloknak pedig a tisztes helytálláshoz.

DVTK-Kecskeméti KC 54-71 (12-19, 12-19, 12-20, 18-13)

Hazai pontszerzők: Vincze 2, Mérész 4, Buzánczky 7, Burján B. 4, Kurtz 8, Schlégl 17/9, Burján L 6, Kálló 21/3, Csomor 2.

(A mérkőzésről tudósított: Szarvas Zsombor)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés