kesport.hu

“Oroszlántámadás” a Kincsem Lovasparkban

Gólzáporos győzelmet aratott a kecskeméti futsalcsapat Tápiószentmártonban, a Kincsem Lovaspark SE ellen. A ScoreGoal az NB II. Keleti-csoportjának tabelláján a harmadik helyen állomásozik, de erősen szorongatja a második helyezett Kartal SE csapatát. A Kincsem elleni mérkőzésen Móra Viktor négyszer vette be a hazai kaput, míg Rutai triplázott.

Szokatlan taktikát választott a Kincsem hétfő este, szinte az első pillanatoktól 5 a 4 ellen támadott, ám ezzel csak rövid időre kuszálta össze a szálakat, igaz, ez elegendő volt ahhoz, hogy Korsós révén megszerezzék a vezetést a negyedik percben (1-0). Rutai Balázs azonban villámgyorsan egyenlített és ezzel a kék oroszlánok jelezték, ezúttal is három bajnoki pontért érkeztek soros ellenfelükhöz. Az első játékrészben nyolc gól esett, és ebből csupán két találatot jegyezhettünk a hazaiak rubrikájába, a ScoreGoal ugyanis a félidő végéig hatszor zörgette meg a tápiószentmártoniak kapuját (2-6).

A futsalban – és ezt épp a ScoreGoal bizonyította többször is – nem lehetetlen a fordítás még nagy hátrányból sem, ezen az estén azonban a hírös városiak – mostmár sokadszor – ellenállhatatlanul játszottak. Móra már a második felvonás elején betalált (2-7), majd Deák köszönt be, közben a fiatal Márk Ádám – aki a beharangozó interjúban fogadkozott, hogy ha lehetőséget kap élni fog vele – már másodszor mattolta Gerhát kapust. A találkozó végéig a Kincsem a tisztes vereségért küzdött, míg a ScoreGoal gálázott és klasszikus “zsugás” gólokat szerzett és ilyen arányban is megérdemelten nyertek a kecskeméti fiúk (4-15).

Koós Károly vezetőedző: – Nehéz mérkőzésre készültünk, hiszen a tavalyi ezüstérmes otthonába látogattunk és a Kincsem ellen pontot, pontokat még nem szereztünk. A hazaiak ezúttal öngyilkos taktikát választottak, gyakorlatilag 40 percen keresztül 5 a 4 elleni játékot játszottak, tehát a kapusuk helyett is mezőnyjátékos volt a pályán. Mi azonban ezt nagyon jól reagáltuk le, és kontrákból folyamatosan gólt tudtunk szerezni. Nem számítottam ilyen arányú győzelemre, de szívet melengető, volt, úgyhogy óriási gratuláció a fiúknak. Remélem a lendületünk még sokáig kitart, hiszen három nagyon komoly ellenfél vár ránk; a Gyöngyös, a Berettyóújfalu és az Újpest, így oda kell tennünk magunkat!

Kincsem Lovaspark SE – ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club 4 – 15 (2 – 6)
Férfi futsal NB II. Keleti-csoport, 11. forduló
Tápiószentmárton, Sportcsarnok és Tanuszoda
Vezette Leél-Őssy, Sipos

A ScoreGoal gólszerzői: Móra (10’, 19’, 21’, 36’), Dobosi (11’, 38’), Rutai (4’, 16’, 28’), Márk Ádám (14’, 23’), Deák (26’, 32’), Bánóczki (32’, 39’)

Sárga lap: – ill. -.
Kiállítás: – ill. -.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés