kesport.hu

Terepre magyar! – 650 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra

Kecskemét városa ebben az évben ünnepeli fennállásának 650 éves évfordulóját. A nagy eseményről minden intézmény, szervezet igyekszik megemlékezni, így tesz a Piroska Szörp Kecskeméti Első Sor Egyesület is: formabontó kerékpáros kihívásra várnak mindenkit 2018. november 18-án. Ez a „650 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra”, mely Kecskemét közigazgatási határán kanyarog végig. 

A vállalkozó kedvű kerékpáros edzettségétől és kitartásától függően két távon ismerkedhet meg Kecskemét, illetve saját határaival a november 18-ai eseményen. Az egyik 100, a másik pedig 50 kilométer, változó minőségű útviszonyok közepette. November közepe, ismeretlen terep- és időjárási viszonyok, előre megjósolhatatlan körülmények várják a résztvevőket. Az izgalom garantált, hiszen csak igazán csak november 18-án reggel derül fény arra, száraz homok, eső, sár, hó, szél, segíti vagy akadályozza a nagy menetet.

– Mi, kerékpárosok, mi mással tehetnék emlékezetessé ezt a különleges évet, mint egy formabontó kerékpáros kihívással. A Kecskemét közigazgatási határán kanyargó túra egyesek számára verseny, mások számára közös bringás élmény, különleges kikapcsolódás. Ami közös: mindenki számára egyaránt kihívás a közel 100 km-es nyomvonalon, több fajta útburkolaton (homok, erdei ösvény, aszfalt, földút) zajló bringás esemény – emelte ki Sáfár Tamás, a Piroska Szörp Kecskeméti ES elnöke.

A szervezők gondoskodnak arról, hogy az év egyik legemlékezetesebb kerékpáros élményeként maradjon meg mindenkiben a „650 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra”. Ennek érdekében nem csak egyedi rajtszámot, energiapótlást, emlékérmet kapnak, hanem a végén egy igazi lazítási lehetőséget is: a nevezési díj tartalmazz egy belépőt a ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdőbe, ahol lehetőség van termálvíz lehetőséget nyújt az átmelegedésre, és a friss élmények megbeszélésére.

Rendező: Piroska Szörp Kecskeméti ES
A rendezvényt megnyitja: Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere
Időpont: 2018. november. 18. (vasárnap), esőnap nincs
Helyszín: Kecskemét környéki murvás, homok, aszfalt, föld-és erdei útjai
Versenyközpont: ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő, (http://www.aranykor.hu/wellness) Ballószög, V. körzet tanya 168, 6035

Rajt: mindkét távnak lassúrajt 10:15-kor a Ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő elől

Útvonalak: a körülbelül 50 km-es túra változó terepviszonyok között, a Ballószög Helvécia, Városföld, Nyárlőrinc, Katonatelep, Kecskemét, a körülbelül 100 km-es túra változó terepviszonyok között, Ballószög Helvécia, Városföld, Nyárlőrinc, Katonatelep, Talfája, Hetényegyháza környékét érintve, a nyomvonalakról kisméretű térkép és letölthető fájl is készül, amit a GPS alapú eszközökre erősen ajánlott felrakni

Cél: Ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő, Ballószög, V. körzet tanya 168, 6035

További részletek: http://reg.elsosor.com

Folyamatosan frissülő információk itt: https://www.facebook.com/events/507186549754759/ 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés