kesport.hu

Doszkocs-Franczia Viktória kedvenc receptje

A helyes táplálkozás elengedhetetlen tartozéka a rendszeres sportolásnak. Rovatunkban bemutatjuk kecskeméti sportolóink kedvenc ételeit, melyekkel nem csak jóllaknak, de egészségesen- és finoman is táplálkoznak.

Ezúttal Doszkocs-Franczia Viktória fitnesztrénert kérdeztük kedvenc ételéről:

Számomra fitneszedzőként elengedhetetlen a helyes táplálkozás, vegetáriánus lévén, a brassói húsmentes változatát kedvelem leginkább, de nem csak én vagyok oda érte, még a húsimádók körében is óriási sikere van.

Hozzávalók (tetszés szerint):
Sárgarépa
Fehérrépa
Zeller
Édesburgonya
Lilahagyma
Fokhagyma
Só, bors, kókuszzsír (vagy olivaolaj)

Elkészítés:

A zöldségeket megmosom, megpucolom, nagyjából egyforma darabokra vágom. Egy nagyobb tálba összekeverem az összes zöldséget a megmelegített 1 evőkanál kókuszzsírral (lehet olivaolaj is). Ez így mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőbe teszem. 200 fokon (alsó-felső sütés) kb. 45 perc. Egyszer szoktam megforgatni óvatosan 15 perc körül, amíg nem annyira puhák még, nehogy összetörjenek.

Ha kész, puha, és a szélei megbarnultak, akkor egy nagy tálba szedem, papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja. A tetejére is papírtörlő! A végén adom hozzá a fűszereket (a papírtörlő miatt). Só, jó sok bors és néha még fokhagymagranulátum is, amitől brassói íze lesz. Óvatosan rázok rajta párat, és már kész is!

Doszkocs-Franczia Viktória tippje a vegetáriánus brassói mellé:

Mi magában vagy grillsajttal, esetleg tofuval szoktuk enni. Elmaradhatatlan az anyósom által készített mini uborka. Az egyik kedvenc vegetáriánus ételünk. Az egész család imádja. Ezek az ízek együtt hihetetlenül finomak. Nagyon egészséges, vitaminokban gazdag. Köretként is jó választás, ha valaki unja a főtt rizst.

Jó étvágyat kívánok a kesport.hu olvasóinak!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés