kesport.hu

Díjazták az év legsikeresebb kecskeméti atlétáit

Szerda délután a Kecskeméti Sportiskola vezetői köszöntötték a rendkívül sikeres atlétika szakosztály fiatal sportolóit. 

A hét közepén különleges meglepetésben részesültek a kecskeméti atléták. Délután a szokásos, mindennapi edzést követően a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tánctermében gyűltek össze edzőikkel, hogy a Sportiskola egy kis figyelmességgel köszönje meg kiemelkedő teljesítményüket.  

Adamik Zoltán, a KESI atlétika szakosztály vezetője, és Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitották meg az ünnepséget. Mindketten kiemelték a szakosztályban folyó kiváló munkát, és ennek eredményeként a sikerességét. 

2018-ban, Kecskeméten, utánpótlás téren 11 sportágból az atléták érték el a legjobb eredményeket nemzetközi szinten. 

A legkimagaslóbban szereplő sportolókat külön kiemelték:

  • Palkovics István: Középiskolai Világbajnok mezeifutásban. Tamperében a Junior Világbajnokságon 13. helyezett 10 000 méteren, mellyel ő lett a legjobb európai futó.
  • Fekete István: súlylökés, a Győri Ifjúsági Európa Bajnokságon 8. helyezett, Buenos Airesben az Ifjúsági Olimpián 9. helyezett lett.
  • Magyari Kristóf: A magyar serdülőválogatott tagjaként gerelyhajításban megnyerte a 4 nemzet viadalát, Jeruzsálemben a Nemzetközi Gyermekjátékokon távolugrásban 7. helyezett lett.
  • Kiszel Gergő: Jeruzsálemben a Nemzetközi Gyermekjátékokon 1500 méteres síkfutásban 5. helyezést ért el.
  • Szűcs Szabina: A Győri Ifjúsági Európa Bajnokságon hétpróbában a 8. helyen végzett
  • Kiszel Zsófia: a Győri Ifjúsági Európa bajnokságon 400 méteres gátfutásban bejutott az elődöntőbe, összesítésben 11. helyen végzett.
  • Beregszászi Renáta: a Győri Ifjúsági Európa Bajnokságon súlylökésben a 21. helyen végzett.
  • Barna Patrícia: Jeruzsálemben magasugrásban győzedelmeskedett a Nemzetközi Gyermekjátékokon. Tajga volt a magyar serdülőválogatottnak, magasugrásban országos diákolimpiai csúcsot ért el.
  • Harkai Anna: Jeruzsálemben megnyerte súlylökésben a Nemzetközi Gyermekjátékokat, tagja volt a magyar serdülő válogatottnak. 

Ivkovicsné Béres Tímea a Sportiskola vezetőinek képviseletében értékelte az atlétika eredményességét:

Nagyon elégedettek vagyunk az atlétika szakosztály eredményeivel, hiszen nemzetközi porondon is remekeltek. Ennek okán gondoltuk, hogy ezt illő díjazni, jutalmazni. Kiváló szakemberek, mesteredzők dolgoznak nap, mint nap az atlétáinkkal, valamint a fiatalok nagyszerű közösséget alkotnak. Külön örömteli, hogy ilyen körülmények között is a legmagasabb szinten versenyeznek sportolóink, így az épülő atlétika stadion, a jövőben ezt csak fokozhatja.

Adamik Zoltánt, a szakosztály vezetőjét is megkérdezte portálunk erről a sikeres évről, illetve a jövőbeli tervekről:

Atlétáink idén tényleg parádéztak, ennek pedig két oka van: kiváló kollégáim vannak, akik kifogástalanul dolgoznak, illetve szerencsénk van, hogy ennyi tehetséges gyermek lehet a kezeink között. Ebben a sportágban a veleszületett tehetség, és jó adottságok elengedhetetlenek, ezután következik az edzői munka. Velük dolgozni nagyszerű érzés, a legnagyobb problémát a hét edzéstervének összeállítása jelenti, hiszen mindenkivel elég időt szeretnénk foglalkozni. Az új atlétika pálya átadásával javulnak a feltételeink, valamint a Neumann János Egyetemmel is megkezdtük a tárgyalást, ami sportolóink kecskeméti továbbtanulását segítheti. Így kialakulhat a városban az a nagyszerű folyamat, hogy egészen kisgyermek kortól a felnőtt válogatottságig menedzselhetjük atlétáinkat.

Barna Patrícia, diákolimpiai csúcsot tartó magasugró is beszámolt érzéseiről:

Nagyon jó érzés ennek a közösségnek a tagjának lenni. A csapattársaim mindig buzdítanak, nagyon szeretem az edzéseket, és az edzőket. Sokat köszönhetek a szüleimnek is, hiszen rengeteget támogatnak és inspirálnak. Az atlétikának hála, megtanultam, milyen fontos kitartónak lenni, és, hogy az álmainkért mennyit kell küzdeni az életben. Személyes célom, hogy kijussak az olimpiára, ezért dolgozom minden nap, és nem adom fel soha.

A legfiatalabb fiú díjazottnak, Kiszel Gergő síkfutónak is komoly céljai vannak az atlétikában: 

Hétről hétre azon vagyok, hogy minél jobban, és minél többet fejlődjek. Soha nem gondolok arra, hogy feladjam, hiszen ezt szeretem csinálni a legjobban, és egyszer válogatott akarok lenni! Ebben rengeteget segít a csapat, a közösség, valamint személyes példaképem Palkovics István, aki egyben az edzőtársam is. Mindemellett a legnagyobb motiválóm a nővérem, Kiszel Zsófia, aki minden nap ott van mellettem, és ezért hálás vagyok neki!”

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

(Az eseményről tudósított: Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés