kesport.hu

Rövidzárlat Nyíregyházán – öt góllal kapott ki a KTE-Piroska Szörp

Bár a mérkőzés előtt semmi jel nem utalt arra, hogy ezen a napon egyszerűen semmi nem jön be a Kecskemétnek, végül egy izgalmak nélküli találkozón sima vereséget szenvedett az előzetesen esélyesebb kecskeméti gárda.

Remek tempóban kezdte a találkozót a KTE-Piroska Szörp: Tóth Norbert, Füstös és Horváth Viktor góljaival vezetett a vendégcsapat, igaz, a Nyíregyháza igyekezett lépést tartani. Zaklajda ekkor hatékonyan védte a kecskeméti portát, nemigen tudtak kifogni rajta a hazaiak. A tizedik perc környékén jött az első hírös városi hullámvölgy; három támadásuk halt el a hazai kapu előtt, míg a nyírségiek szorgalmasan kontráztak. Ekkor Kátai még kétgólos előnyhöz juttatta a piros mezeseket, ám a 17. percben előbb egyenlített a Nyíregyháza, majd a vezetést is átvették. Az utolsó tíz percre még egyenlő állással fordultak a felek (10-10), aztán kezdődött a kecskeméti vesszőfutás: a KTE sorra kapta a kontragólokat, közben feljavult a hazai kapusteljesítmény – ez így a játékrész végére három gól előnyt jelentett a Nyíregyházának (14-11).

Nem javult a helyzet kecskeméti szempontból a második felvonásban; enerváltan játszottak a vendégek; Ocsovai edző elsősorban az ütközések hiányát kérte számon fiain, azonban a Kecskemétnek a támadással is gondjai akadtak, így a 40. percig volt mérkőzésben, aztán végleg ellépett a Nyíregyháza. Ezúttal a 7 a 6 elleni játék sem hozott eredményt, merő kínlódás volt a találkozó zárószakasza, a hírös városiak rengeteg technikai hibával kézilabdáztak, míg a Nyíregyháza különösebb erőlködés nélkül, kockázatot nemigen vállalva, öt góllal nyerte meg a mérkőzést (25-20).

Ocsovai Zsolt így értékelt a lefújást követően: – Rettentően csalódott vagyok, hiszen az elmúlt hetek magabiztos játéka halvány nyomokban sem látszott. Számomra teljesen érthetetlen, hogy mi történt a csapatommal! Megpróbáljuk összekapni magunkat a következő két napban, hiszen hétfőn újabb komoly megmérettetés vár ránk. Bízom benne, hogy a csapat is átérzi a mai mérkőzés súlyosságát.

 

Nyíregyházi SN Kft. – KTE-Piroska Szörp: 25 – 20 (14 – 11)

Férfi kézilabda NB I/B, Keleti-csoport, 8. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
Vezette: Bába, Horváth

Kecskeméti gsz.: Tóth 1, Halász 2, Bujdosó 2 (1), Füstös 3, Kátai 4, Berkes 2, Szrnka 2, Horváth V. 2, Szamos 2.

Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 1/1

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés