kesport.hu

Sima győzelem a TF otthonában

ktekosar.hu

Egy percig sem volt kérdéses a győztes kiléte, a húsz pontig jutó Dramicsanin vezérletével először nyert idegenben a KTE-Duna Aszfalt.

Dramicsanin hárompontosa indította a találkozót, a TF első pontjait Bergstedt szerezte. A KTE-Duna Aszfalt már rögtön a mérkőzés elején próbált ellenfele fölé nőni, Dramicsanin nagyszerű és egyben ponterős játékával meg is lépett (6-15). A múlt héten még betegséggel küszködő Djeraszimovics duplája utána különbség átlépte a tíz pontot (8-19), érdemes továbbá megemlíteni Greent is, aki nagyon jól szállt be a padról. A hazaiak leginkább Bergstedt hasznos játékának köszönhetően tudták tartani magukat valamelyest, de a Forray Gábor csapata így is 29-15-re vezetett az első negyed végén.

Clark kettesével folytatódott a játék, Wittmann válaszolt a túloldalon. Bergstedt révén csökkentette hátrányát a TF (22-33), de Djeraszimovics gyors egymásutánban szerzett kosarai után Karahodzsics sem hibázott (22-39). Ahogy Forray Gábor előzetesen mondta, megpróbál majd több lehetőséget adni a fiataloknak, Fülöp Bence például már a második negyedben pályára lépett, ráadásul egy büntetőt is dobott. Kiegyenlítettebb volt a játék a második negyedben, Clark triplájával 31-44-re zárkózott az újonc a nagyszünetre.

A térfélcsere után Dimics volt higgadt, nem hibázta el távoli kísérletét (31-47). Kosárra kosár volt a válasz, a TF szekerét a Clark-McLane-Bergstedt trió húzta (37-49). 42-54-es állásnál Wittmann, Green és Djeraszimovics is szerzett két-két pontot, s bár egy büntetővel operált a házigazda, de Molnár Márton közelije után a húsz pontos vezetésért támadhatott a KTE, amely Green révén lépte át az álomhatárt (43-64). A játékrész hajrájában faragtak hátrányukból a budapestiek, 51-68-cal fordultak rá a csapatok az utolsó tíz percre.

A lényegi kérdések már tulajdonképpen az első negyedben eldőltek, a KTE-Duna Aszfalt győzelme nem forgott veszélyben. Lehetőséghez jutottak a fiatal játékosok is, Kucsera Dániel kiválóan szállt be, eredményes volt távolról és két labdát is szerzett. Krnajszki kettesével alakult ki a 64-86-os végeredmény, a csapat megszerezte szezonbeli első győzelmét idegenben.

Folytatás jövő héten pénteken 17:30-kor, amikor is a KTE-Duna Aszfalt a Naturtex-SZTE-Szedeákot látja vendégül a Messzi István Sportcsarnokban.

Forray Gábor: – Számítottam rá, hogy nem lesz ez egy könnyű meccs. Ismerem Merim Mehmedovicsot, egy fanatikus edző, most is jól felkészítette csapatát. Azt kaptam, amit vártam. Számunkra kötelező volt a győzelem, amelyet nagyon profin lehoztunk. Szem előtt tartottam azt is, hogy van két-három olyan játékosunk, akik még nem igazán kapták el a ritmust, próbáltam nekik több időt adni. Azt gondolom, ezt meg is hálálták. Minden csapat olyan erős, amilyen az utolsó játékosa. Hosszú még a szezon, mindenkire szükségünk van. Boldog vagyok, hogy megszereztük az első idegenbeli győzelmünket. Gratulálok a csapatomnak, a TF-nek pedig további sok sikert kívánok.

Serco-TF-Budapest – KTE-Duna Aszfalt 64–86 (15–29, 16–15, 20–24, 13–18)

TF: Buzás 3/3, Szobi 2, Clark 24/6, McLane 9/3, Bergstedt 21. Csere: Beák -, Krnjajszki 5, Meleg -.

KTE: Wittmann 11/3, Mészáros 4, Djeraszimovics 12, Dramicsanin 20/9, Karahodzsics 11. Csere: Green 16/3, Fülöp 1, Dimics 6/6, Molnár M. 2, Lukács -, Molnár D. -, Kucsera 3/3.

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés