kesport.hu

A DVTK-Eger jutott tovább a Magyar Kupában

Ígéretéhez híven felszántotta a pályát a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata hétfőn este a Messzi István sportcsarnokban. Élvonalbeli ellenfele, a DVTK-Eger sem vette félvállról a találkozót, végül tisztességes küzdelemben öt góllal maradt alul a hírös városi alakulat, így búcsúzott a további kupaküzdelmektől.

Két villámgyors egri góllal indult a találkozó, ám Tóth Norbert hamar szépített. Füzi találataival lépéselőnybe került ugyan a Heves megyei gárda, de Ocsovai Zsolt hamar időt kért és emelt hangon  pörölt övéivel, hiszen bár támadásban elszántak voltak a hírös városiak, védekezésben időnként döcögött a szekér. 5-6 góllal el tudtak lépni a vendégek, de a Kecskemét nem omlott össze, a meglóduló Kátai vezérletével három gólra zárkóztak a hazaiak. A játékrész finisében 7 a 6 ellen támadott Tóth Edmond legénysége, így előbb Szél Gergő talált be kapuból-kapuba, majd Bujdosó is takaros gólt lőtt, így a szünetre háromra apadt a két gárda közötti különbség.

Jó ütemben kezdte a második felvonást a KTE-Piroska Szörp; Kátai és Horváth Viktor is betalált, Zaklajda pedig lehúzta a rolót, így hajszál híján egyenlíteni tudtak a hazaiak. Könnyű gólokkal operált az Eger, hamar három gólra hízott a vendégelőny, de a KTE minduntalan felkapaszkodott, így a vendégek komoly előnyhöz csak az utolsó tíz percre jutottak. Noha Ocsovai Zsolt jól forgatta együttesét, a végére elfáradtak a hazaiak, és egyszer még vissza tudtak ugyan jönni három találatra,  de a végét rutinosan lehozta az Eger, és 32-27-re megnyerte a találkozót, így továbbjutott a Magyar Kupában.

Ocsovai Zsolt, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője: – Gratulálok az Egernek a továbbjutáshoz és további sok sikert kívánok a küzdelmekhez. Gratulálok a fiaimnak is, nagyon szépen helytálltak, bár a mérkőzés egyes szakaszaiban lett volna esélyünk meglepetést okozni. Sajnos ezekben a szituációkban a koncentráció nem mindig volt megfelelő. Nagyon jó felkészülés volt a pénteken, 20.00 órakor kezdődő, Algyő elleni bajnoki mérkőzésre; bízom benne, hogy a pozitívumokat át tudjuk menteni, és azt a mérkőzést meg tudjuk nyerni.

 

KTE-Piroska Szörp – DVTK-Eger 27 – 32 (14 – 17)
Férfi kézilabda Magyar Kupa, 3. forduló
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok
Vezette: Bócz, Wiedemann

A KTE gólszerzői: Tóth N. 3, Halász 4 (1), Bujdosó 4 (2), Szél 1, Füstös 1, Kátai 6, Berkes 1, Forgács 1, Mazák 1, Szrnka 3, Horváth 2.

Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3 ill. 4/3

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés