kesport.hu

Tisztesen helytállt a ScoreGoal NBI-es ellenfelével szemben

Az NBI-es Berettyóújfalut fogadta hazai pályán a ScoreGoal csapata és szűk harminc percig egálban voltak ellenfelükkel, ám a végére elfáradtak, négy góllal kikaptak, így kiestek a kupából.

Rögtön egy ordító vendég ziccert konstatálhattak a kilátogató szurkolók, amit végül Peltzer sikerrel hárított. A kecskeméti hálóőr egyből Marsát indította, de a hazaiak kilencese kisodródva tudta csak ellőni a labdát, így a vendégek portása lábbal kitornázta a játékszert. Ismét a Scoregoal előtt adódott hatalmas lehetőség, Dobosi passzát Kovács becsúszva érte csak el, így nem sikerült eltalálnia a ketrecet. Ezután Peltzerre volt óriási szüksége a hazaiaknak, három hatalmas bravúrt mutatott be, meccsben tartva ezzel a hírös városiakat. Ezután Kovács felé érkezett egy felívelés, amit sarokkal húzott kapura, de egy reflex mozdulattal kiütötte a Berettyóújfalu kapusa. Majd egymás után következett két vendég ziccer, az egyiknél ismét Peltzer csillogtatta meg tudását, a másiknál a kapufa segítette ki a kék oroszlánokat. A félidő egy nagyszerű Dobosi kapáslövéssel zárult, amiből nem született találat, így gólnélküli döntetlennel ért véget az első felvonás.

A második játékrészben egészen a negyedik percig kellett várni az első komolyabb lehetőségre, a vendégek kilencese kellemetlen lövést eresztett el spiccel, amit Peltzer lábbal sikeresen szögletre tolt. Majd sor került a mérkőzés talán legnagyobb hazai helyzetére, ami Marozsi előtt adódott, de végül a kapusba bombázott. A következő támadásból már nem kegyelmezett a Berettyó, így a 28. percben megszerezték a vezetést, 0-1. Ezután Deák dolgozott ki két lövőhelyzetet, de legnagyobb bánatára a hálóőr mindkettőt kitornázta. Majd a tizenegyedik percben ismét eredményes volt a Berettyó, egy hosszúra átlőtt labdát pofozott be közelről a vendégek tízese, 0-2. Rá két percre ismét a vendégek szereztek találatot, egy nagyszerű támadás végén, 0-3. Majd egy szabadrúgás variáció után Marsa lövése csattant a keresztlécen, amit a vendégek egy kontratámadásból meg is bosszultak, 0-4-re módosítva ezzel az állást. Az utolsó percben volt még egy lehetősége a hírös városiaknak, de Kovács a kapufát találta telibe.

Koós Károly: – Először is gratulálok a Berettyóújfalunak a győzelemhez. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien kilátogattak, óriási lökést adott a srácoknak. Nagyon büszke vagyok rá, hogy sikerült megnehezítenünk egy NBI-es élcsapat dolgát, szűk harminc percig gólt sem kaptunk. Volt rá lehetőségünk, hogy gyors kontrákból gólt szerezzünk, ez sajnos most nem sikerült, de ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy ekkorát küzdöttek és ilyen tisztesen helytálltak.

 

ScoreGoal Kecskeméti FC-MVFC Berettyóújfalu 0 – 4 (0 – 0)

Gólszerzők: Harmati (28.), Szabó (31., 33.), Sanchez (35.)

Sárga lapok: Marozsi (39.), ill. Harmati (39.)

 

 

(A mérkőzésről tudósított: Szarvas Zsombor. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés