kesport.hu

Bajnokaspiráns ellen hengerelt a KTE-Piroska Szörp

Péntek este a bajnoki címre törő Algyő kézilabdacsapata látogatott a Messzi István Sportcsarnokba. Szenzációs második félidei teljesítményének köszönhetően 32-25-re győzedelmeskedett a KTE-Piroska Szörp.

A mérkőzés egy kis közjátékot követően tudott csak elkezdődni, hiszen a két együttes először hasonló sötét felszerelést húzott, ám a bírák jelzésére a hazaiak átvették a fehér mezüket.

Rangadóhoz méltó módon nagy iramban indítottak a csapatok. Zaklajda József, a KTE hálóőre szép védéseket mutatott be, ennek ellenére hamar kétgólos előnyre tett szert az Algyő, 2-4. A 7. percben Füstös Attilát állították ki a játékvezetők véleményes körülmények között, de az emberhátrányt szépen bekkelték ki a hazaiak, így a különbség nem nőtt, 4-6. Egygólos algyői vezetésnél ezúttal a vendégek fogyatkoztak hat emberre, ezt kihasználva egyenlített a Kecskemét, 7-7. A következő 7 percben gólképtelen volt a hírös városi támadó gépezet, ennek köszönhetően három góllal elhúzott az Algyő, majd a 23. percben 9-12-nél időt kért Ocsovai Zsolt. Kevéssel a félidő vége 10-14-nél azonban egy váratlan fordulat következett a találkozó menetében. Előbb Zaklajda óriási bravúrral ziccert hárított, míg a túloldalon Halász Máté büntetőből volt eredményes. Az utolsó két percre váltott a vendég edző, hét a hat ellen támadtak, ami balul sült el, ugyanis Tóth Norbert, majd Zaklajda is bevette az üresen tátongó kaput, így döntetlennel vonulhattak szünetre a felek, 14-14. 

A második felvonás eleje egyértelműen Gepáról szólt. Nagyon elemében játszott, hiszen egymás után 4 gólt is lőtt, ezzel át is vette a vezetést a KTE, 18-16. Ennek fényében nagy érvágásnak tűnt, amikor szintén ő a 37. percben egy védekezés után a földön maradt, és bicegve hagyta el a pályát. Ez a csapatot szerencsére nem rázta meg, Bujdosó és Halász is betalált, 21-17. Az események csak fokozódtak a 40. percben, amikor Szrnka Leventét, a hazaiak beállóját piros lappal kiállították a játékvezetők, ám Zaklajda megfogta a megítélt büntetőt, ami után jött is a vendégek időkérése. Bujdosó hatalmas bombájával a játékrész felére már hattal, 24-18-ra vezettek a kecskemétiek. Az algyőiek leolvadásán az sem segített, hogy Tóth is visszatért a pályára, aki folytatta remeklését. Vezérletével, és remek csapatmunkával tartotta megnyugtató előnyét a KTE-Piroska Szörp. Négygólos hátránynál az első félidőben semmi jel nem mutatott ilyen végkifejletre, a vége 32-25.

Ocsovai Zsolt vezetőedző: – Gratulálok a fiaimnak, óriási győzelmet arattak! Az első félidőben haloványabban,  tompábban játszottunk, de a félidőben sikerült rendezni a sorainkat. A második játékrész első negyedórájában kimagasló teljesítményt nyújtottunk, ami hat-hét gólos előnyt eredményezett. Gratulálok a férfi kosárlabda csapat sikeréhez, és nagyon örülök, hogy mi is győztes meccsel járulhattunk hozzá a kecskeméti sportbarátok boldogságához. 

 

KTE-Piroska Szörp – ContiTech FKSE-Algyő 32-25 (14-14)
Férfi kézilabda NBI/B Keleti-csoport, 9. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 500 néző

KTE-Piroska Szörp: Tóth N. 9, Halász 3 (1), Bujdosó 7 (1), Kátai 3, Mazák 3, Szamos 3, Füstös 2, Berkes 1, Zaklajda 1.
Hétméteresek: 2/2, illetve 3/2
Kiállítások: 8 perc + 1 piros lap, illetve 6 perc

 

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés