kesport.hu

Hosszabbításban kapott ki a KKC

A Peac-Pécs-Pingvinek csapatát fogadta hazai pályán a Kecskeméti KC. Rendkívül szoros végjátékban, 54-50-re a mecsekaljai csapat győzött.

A vendégek szerezték meg a vezetést, de Kálló a következő támadásból egyenlíteni tudott egy hárompontossal, 3-3. Ezt követően néggyel elhúzott a Pécs, de Kiss szépített, 5-7. Már hat ponttal is vezetett a Peac, amikor Kurtz elsüllyesztett egy középtávolit, majd Kiss volt eredményes először ziccerből, majd nem sokkal később büntetőből is, 11-12.

A második negyedben a KKC kezdte meg a pontgyártást, Burján B. dobta be büntetőit, majd Kiss dobott be egy ziccert, 15-12. Ekkor látta elérkezettnek az időt a vendégek trénere, hogy éljen az időkérés lehetőségével. A játékmegszakítás után Kálló egy pontot szerzett büntetőből, majd a vendégek három gyors támadásnak köszönhetően átvették a vezetést, 16-17. Ezután a hírös városiak percei következtek, előbb Kálló vágott be egy triplát, majd Burján L. és Buzánczky értékesítették büntetőiket, 24-17. A szünet előtt még hazai részről Burján L. süllyesztett el egy trojkát, illetve Buzánczky dobott be két büntetőt, így 29-27-nél szólalt meg a duda.

A harmadik etap elején Kurtz volt nagyon aktív, értékesített egy ziccert, majd bedobott négy büntetőt, amire Schlégl pontjai még rátettek egy lapáttal, 38-31. Ezután Buzánczky vágott be egy tempót, amit a hazai publikum legnagyobb bánatára hat pont követett vendégoldalról, így 40-37-tel zárult a harmadik negyed.

A negyedik játékrész egy vendég kettessel indult, amire Kálló válaszolt egy hármassal, 43-39. Majd ezt fejelte meg Buzánczky egy bedobott ziccerrel, 45-41. A vendégek két támadás után ki tudtak egyenlíteni, de Kiss kosarának köszönhetően újra megszerezte a vezetést a Kecskemét, csakhogy a vendégeknek erre is volt válasza, így a rendes játékidőben nem született döntés, hosszabbítás következett.

Az extra játékidő egy hazai kosárral indult, Kiss volt eredményes ziccerből, 49-47. Majd Kurtz süllyesztett el egy középtávolit, 50-50. A vendégek egy támadó lepattanó után szerezték meg a vezetést, majd két büntetővel bebiztosították győzelmüket, 50-54.

Kónya Levente: – Alapvetően nem játszottunk rosszul, voltak egész jó dolgaink. Egy olyan csapat ellen játszottunk, ahol van egy-két kiemelkedő játékos, de sikerült őket megfognunk, de a végén aztán sajnos rutintalanságból fakadó hibák miatt elvesztettük a mérkőzést. Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez és büszke vagyok az enyéimre, mert nagyot küzdöttek.

 

Kecskeméti KC – Peac-Pécs-Pingvinek 50-54 (11-12, 18-15, 11-10, 7-10, 3-7)

Hazai pontszerzők: Burján B. 2, Schlégl 3, Burján L. 5/3, Kiss 12, Kurtz 9, Buzánczky 9, Kálló 10/9

 

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés