kesport.hu

ScoreGoal: Az Újpest ellen szakadt meg a jó sorozat

A hetek óta remek formában játszó kecskeméti futsalosok az Újpest csapatát fogadták hétfő este a Messzi István Sportcsarnokban. Egy gólgazdag mérkőzésen végül 5-4-re a lila-fehérek diadalmaskodtak.

Az első lehetőség a ScoregGoal előtt adódott egy szép oldalbedobás-akciót követően, de Dobosi Zsolt lövését blokkolták. Maradtak támadásban a hazaiak, és egy gyönyörű szögletvariáció után Rutai Balázst hagyták üresen, aki kapásból lőtt nagy gólt a 4. percben, 1-0. A 11. percben a kecskeméti mezőnyfölény ellenére egyenlítettek a budapestiek, egy jól kidolgozott akció végén Csővári Gábor kapus tehetetlen volt, 1-1. Rögtön jöhetett volna a válasz a középkezdés után, Móra Viktorék higgadtan adogattak a kapu torkában, de Marsa Levente sarkazása mellépattant. Egy percre rá már pontosabb volt a hazaiak kilencese, amikor szemfüles tekerése a jobb szélről a kapufát érintve zúdult a hálóba, 2-1. Kevéssel a félidő vége előtt azonban ismét egalizáltak a vendégek, Horváth László Dávid elé pattant oda a zsuga, aki végigvitte a kontratámadást és nem hibázott, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.  

A második felvonás elején is jobbára a Kecskemét uralta a pályát, rengeteg lövést eresztettek meg Koós Károly fiai, azonban a gól előbb a túloldalon jött. Egy ellentámadás végén bombagóllal megfordították a lilák az állást, 2-3, viszont nem tartott sokáig a vendégelőny, ugyanis egy perccel a bekapott gól után Sallai Bence elé csorgott le egy kivágódó labda, aki bevágta, 3-3. Folytatódott az adok-kapok, mely során újra átvették a vezetést a kecskemétiek. Bánóczki Dániel pofozta be közelről Sallai kiváló beadását, 4-3, de az újrakezdésből ismét kiegyenlített az UTE egy jobblábas lökettel, 4-4. Az utolsó percekben a győzelemért mentek a hazaiak, a csattanó viszont nem tőlük érkezett. Fél perccel a vége előtt egy kecskeméti lövést hárított az újpesti kapus, majd jól indította Horváthot, aki a kilépő Csővári mellett precízen gurította be saját maga negyedik, csapata ötödik, mindent eldöntő találatát, ezzel megszakítva a ScoreGoal hosszú győzelmi sorozatát. 

Koós Károly, a ScoreGoal vezetőedzője: – A győzelmeket és a sikert könnyebb megszokni, így természetesen csalódott vagyok a vereség miatt. 5 meccs óta nem találtunk legyőzőre, de ha csak minden hatodik mérkőzésen szenvedünk vereséget, akkor nagy bajok nem érhetnek minket. Sajnos a támadásainkat sokszor úgy fejeztük be, hogy abból kontralehetőségek nyíltak ellenfelünk előtt, és ezekkel nagyon jól sáfárkodtak a vendégek. Mikor türelmesek voltuk támadásban, akkor megvoltak a helyzeteink és a góljaink, de talán a túlzott győzni akarás ma görcsössé tett bennünket. Így is gratuláció illeti a játékosaimat, mert nagyot harcoltak és dolgozunk tovább!

ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club – Újpest FC-220 V 4 – 5 (2 – 2)
Férfi futsal NBII. Keleti-csoport, 13. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Borbás, Minda
Gólszerzők: Rutai (4’), Marsa (13’), Sallai (26’), Bánóczki (28’), illetve
Horváth (11’, 17’, 28’, 40’), Héger (25’)

(A mérkőzésről tudósított: Vizi Zalán. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés