kesport.hu

Győzelemmel zárt otthon a KTE-Piroska Szörp

Péntek este a férfi kézilabdások az ugyanannyi ponttal mögöttük helyet foglaló Balmazújváros gárdáját fogadták utolsó hazai mérkőzésükön a Messzi István Sportcsarnokban. A mérkőzést végig uralva magabiztosan nyerték a hírös városiak 28-24-re.

Jó formában lévő csapatokhoz méltón indítottak a felek támadásban, hiszen a 4. percre szinte hibátlan helyzetkihasználással 3-3-ra álltak. Ezt követően két kiállítással is sújtották a kecskemétieket, de a vendégek nem tudtak jelentősebb előnyt kicsikarni. Igaz, a 9. percben hárommal mentek, 3-6, de Kátai Richárd góljainak, és Szamos Marcell ziccerének köszönhetően egyenlített a KTE, majd az első játékrész feléhez érve át is vették a vezetést, 7-6. Kereken 10 perce volt gólképtelen a Balmazújváros, amikor szépen találták meg a beállósukat, aki már nem hibázott, 8-7. A hazaiak azonban a 20. percre háromgólos fórt építettek ki, 10-7, ami a félidő végéig megmaradt, köszönhetően Podoba János nagy hárításainak, és annak, hogy támadásban sem engedtek ki a hírös városiak. 14-11-es eredménnyel vonulhattak pihenőre a játékosok.

A második felvonást Ács Tamás találata nyitotta, mellyel először a meccsen már néggyel vezettek Ocsovai Zsolt tanítványai. Oda-vissza gólok jellemezték a játékot, így ebben a periódusban sem kerültek közelebb a vendégek. Szrnka Levente második kétperces kiállítását is rendkívül jól vészelték át a kecskemétiek hősies védőmunkájukkal, de az ellenfél kapuja előtt is megmaradt az eredményességük, főképp Füstös és Kátai révén. Ezután azonban úgy tűnt, feltámadnak a vendégek, és a második félidő közepén két egymást követő góllal 20-18-ra zárkóztak. Ez azonban nem tartott sokáig, ugyanis Ács visszaállította a négygólos különbséget, amivel megnyugtató előnnyel fordultak a hazaiak az utolsó 10 percre, 24-20. Tóth Norbert löketével és Mazák Lajos belőtt hétméteresével 26-21-nél végérvényesen is eldőlni látszott a rangadó. A Balmazújváros az utolsó szalmaszálba kapaszkodva, kapus nélkül, hét a hat ellen vezette támadásaikat a hátralévő percekben, de a mérkőzés végkimenetelébe már nem tudott beleszólni. A vége 28-24.

Ocsovai Zsolt, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője: – Azt kaptuk, amire számítottunk, hiszen egy nagyon éles mérkőzés volt. Sajnos mindkét félidőben voltak hullámvölgyeink, de szerencsére mindig jól ki tudtunk ezekből jönni, és az első félidőben megszerzett három-négygólos előnyünket megtartva magabiztosan nyertünk. Gratulálok a fiúknak, mert óriásit küzdöttek, és köszönjük a szurkolóknak a 60 percen át tartó buzdítást! 

KTE-Piroska Szörp – Balmazújvárosi KK 28 – 24 (14 – 11)
Férfi kézilabda NBI/B, Keleti-csoport, 10. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Hargitai, Markó

Kecskemét: Kátai 7, Füstös 4, Mazák 4 (2), Tóth 3, Ács 3, Szamos 2, Csuzi 1, Bujdosó 1 (1), Halász 1, Szrnka 1, Berkes 1.

Hétméteresek: 5/3, illetve 4/3
Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc

(A mérkőzésről tudósított: Vizi Zalán. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés